Η πολιτιστική ατζέντα της εβδομάδας από τη Φοίβη Λέκκα!

Μπήκε η Άνοιξη και τα παιδιά έχουν πολλά να δουν και να κάνουν στην πόλη!

Η πολιτιστική ατζέντα της εβδομάδας από τη Φοίβη Λέκκα!

Θα ξεκινήσω με το εργαστήριο «Παραμυθοϊστορίες της ζήλιας!» στο αγαπημένο Μουσείο Συναισθημάτων Παιδικής Ηλικίας.

4 3

Τούτο το Μάρτη, κατά το ήμισυ μήνα των μεταμφιέσεων, τον αφιερώνουμε στη Ζήλεια, να βγάλει τη φορεσιά της για να μας δείξει τη γνήσια ομορφιά της: «Ω, μη νομίζεις ότι είναι κάτι φοβερό, ένα τσίμπημα τόσο δα μικρούλι μικρουλάκι είναι, ένα τόσο δα τσιμπηματάκι και αρκεί για να θυμώώώώώώώνω για κάτι που θέλω και δεν το έχω. Αααααα! Αυτό είναι, αυτό είναι! Εύρηκα! ...Μόλις ανάψει το λυχνάρι η ζήλεια φανερώνει... το μυστικό της;;;»

Μέσα από αυτό το δημιουργικό εργαστήρι ­ ταξίδι στον κόσμο των παραμυθιών και των ιστοριών, τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να ανακαλύψουν και να επεξεργαστούν με ασφάλεια, ακολουθώντας απάτητα μονοπάτια, το τόσο γνώριμο και συχνό στην παιδική ηλικία συναίσθημα της ζήλειας.

Ημερομηνίες: 19 και 26 Μαρτίου
Ηλικίες: ενήλικες και παιδιά 5 έως και 12 χρονών
Ώρα: 1μ.μ. έως 2μ.μ.
Είσοδος εργαστηρίου: 8 ευρώ
(στην τιμή των εργαστηρίων προσφέρεται και η είσοδος στην έκθεση του μουσείου)
Καρατζά 7 & Τσάμη Καρατάσου, Φιλοπάππου
21 0921 8329

Τώρα θα σας πάω στα σαββατιάτικα εργαστήρια του Ελληνικού Κόσμου για παιδιά 3-5 χρονών και τους γονείς τους!

ELLINIKOS KOSMOS 3

19/3: "Καθρέφτη, καθρεφτάκι μου"
Σε κοιτάζω, με κοιτάζεις... Άραγε, με ποιον να μοιάζεις; Με τη βοήθεια ενός καθρέφτη, παιδιά και γονείς μπαίνουν στη διαδικασία να παρατηρήσουν τους εαυτούς τους, να αντιληφθούν τα διαφορετικά ανθρώπινα χαρακτηριστικά, αλλά και να συνεργαστούν και να παίξουν ομαδικά. Ο καθρέφτης αυτή τη φορά αποτελεί έμπνευση για παιχνίδι και δημιουργία!
26/3: "Μια σταγόνα ταξιδεύει"
«Γεια σας! Είμαι μία σταγόνα που διαρκώς ταξιδεύει!» Νερό... σύννεφο... πάγος... βροχή... Το ταξίδι του νερού μέσα από νεροϊστορίες, θεατρικά παιχνίδια και πειράματα με πρωταγωνιστή το υγρό στοιχείο. Ενήλικες και παιδιά θα ταξιδέψουν σε μια σειρά από δραστηριότητες που θα εισάγουν τους μικρότερους με τρόπο διαδραστικό σε ένα από τα πιο ενδιαφέροντα φυσικά φαινόμενα, τον κύκλο του νερού!

Ώρα έναρξης: 11:30
Διάρκεια προγραμμάτων: 70 λεπτά
Κόστος συμμετοχής: 8 ευρώ το παιδί, 4 ευρώ ο ενήλικας (είναι απαραίτητη η συνοδεία ενήλικα )
Πειραιώς 254, Ταύρος
21 2254 0000

Και για το τέλος, μια είδηση που σίγουρα θα ενθουσιάσει πολλά παιδιά είναι η επίσκεψη του Γίργκεν Μπανσέρους, συγγραφέα της περιβόητης και πολυαγαπημένης σειράς με τον "Ντετέκτιβ Κλουζ" στην Ελλάδα!

5 klouz 1 3

Πρόκειται για έναν από τους διασημότερους συγγραφείς παιδικής λογοτεχνίας παγκοσμίως που, μέσα από τις απίθανες περιπέτειες του Ντετέκτιβ Κλουζ, του ήρωα που δημιούργησε, κερδίζει τα παιδιά με το κλίμα μυστηρίου και τις ανατροπές αλλά και το χιούμορ και την ευαισθησία του. Θα έρθει στην Ελλάδα φέρνοντας μαζί του όλα τα τελευταία νέα του αγαπημένου ντετέκτιβ των παιδιών, αλλά και συστήνοντάς τους τους ήρωες μιας νέας σειράς: τη Μίλι και τον Μάγκνους!
Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να τον συναντήσουν από κοντά, να του μιλήσουν, να μάθουν τα πάντα για τα νέα του βιβλία και να λάβουν μέρος σε έναν διαγωνισμό δημιουργικής γραφής με πρωταγωνιστή τον Κλουζ για να κερδίσουν πολλά υπέροχα δώρα!

•Πάτρα
Τρίτη 5 Απριλίου 2016, στις 7 μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου Βυζαντινό (Ρήγα Φεραίου 106 ), σε συνεργασία με το βιβλιοπωλείο DISCOVER
•Κόρινθος
Τετάρτη 6 Απριλίου 2016, στις 4 μ.μ., στο Σινέ Λαΐς (Δαμασκηνού 36 ), σε συνεργασία με το βιβλιοπωλείο ΚΟΥΚΙΔΑ
• Ηράκλειο Κρήτης
Πέμπτη 7 Απριλίου 2016, στις 6 μ.μ., στο Πολύκεντρο Νεολαίας (Ανδρόγεω 4 ), σε συνεργασία με το βιβλιοπωλείο ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΔΑΚΗΣ
•Αθήνα
Σάββατο 9 Απριλίου 2016, στις 11 το πρωί, στο Goethe-Institut Athen (Ομήρου 14-16 ), σε συνεργασία με το Goethe-Institut Athen

Αυτό ήταν για σήμερα! Τα λέμε ξανά την επόμενη εβδομάδα!
Θα περιμένω με χαρά τα μηνύματα σας εδώ.

Μπορείτε επίσης να με αναζητήσετε στο blog μου «Something like happiness» όπου γράφω για κοινωνικά θέματα και θέματα ανθρωπίνων σχέσεων με αφορμή θεατρικές παραστάσεις, κινηματογραφικές ταινίες και παιδικά βιβλία.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved