Η πολιτιστική ατζέντα της εβδομάδας από τη Φοίβη Λέκκα!

O Αύγουστος φτάνει σιγά σιγά  στο τέλος του και τα παιδιά έχουν πολλά όμορφα πράγματα να κάνουν, είτε βρίσκονται σε διακοπές είτε στην πόλη.

Η πολιτιστική ατζέντα της εβδομάδας από τη Φοίβη Λέκκα!

Θα ξεκινήσω με τα δύο μαγικά κουτιά «Ατρόμητοι Πειρατές» και «Λαμπερές Πριγκίπισσες» που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Χάρτινη Πόλη.

-------------------------------------------------------------------------------rfg 3
------------------------------------------------------------------------tg 3

Στους Ατρόμητους Πειρατές τα παιδιά θα διαβάσουν τις περιπέτειες του Πιτ του Πειρατή αλλά και θα ζήσουν τις δικές τους, ζωγραφίζοντας πειρατικές σημαίες και θησαυρούς, λύνοντας γρίφους και σπαζοκεφαλιές και ψάχνοντας το Νησί του Θησαυρού στο επιτραπέζιο παιχνίδι! Στις Λαμπερές Πριγκίπισσες τα παιδιά θα διαβάσουν την ιστορία της πριγκίπισσας Αυγής, θα ψάξουν τον γενναίο πρίγκιπα του παραμυθιού και θα προσπαθήσουν να σώσουν το βασίλειο από την κακιά μάγισσα!

Ένα μαγικό κουτί που συνδυάζει το παραμύθι με τις κατασκευές και το παιχνίδι, ιδανική παρέα για τα παιδιά στις διακοπές!

«Ατρόμητοι Πειρατές», «Λαμπερές Πριγκίπισσες»
Εκδόσεις Χάρτινη Πόλη, 2015
€ 9.86

Τώρα θα σας πάω στις παραστάσεις Καραγκιόζη που δίνει ο Τάσος Κώνστας στο Πάρκο Φλοίσβου όλα τα Παρασκ/κα του Αυγούστου!

-------------------------------------------------------------------------------------------------------karagkiozis1 3

Κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στις 8.30 μ.μ. ξεκινά μια πενηντάλεπτη παράσταση με πρωταγωνιστή τον αγαπημένο μικρών και μεγάλων ξυπόλητο επαναστάτη. Είναι μια πολύ ωραία ευκαιρία για οικονομική έξοδο για όλη την οικογένεια, όπου μπορείτε να συνδυάσετε την παράσταση με βόλτα στην παραλιακή και στο όμορφο Πάρκο Φλοίσβου!

Δημοτικό Θέατρο Σκιών Παλαιού Φαλήρου
Πάρκο Φλοίσβου, Παλαιό Φάληρο
Τηλ : 6948852493
Παρ.-Κυρ. 8.30 μ.μ.
Τιμή : € 3, 5.

Για το τέλος άφησα τις εξαιρετικές δωρεάν εκδηλώσεις στη Βιβλιοθήκη Χαριλάου στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της Καλοκαιρινής Εκστρατείας Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------edo 3

Δευτέρα 24 Αυγούστου, 7:00-8:00, το απόγευμα
Εδώ δεν είναι βιβλιοθήκη... είναι μια κουφάλα δέντρου
Η βιβλιοθήκη γίνεται η κουφάλα δέντρου του παραμυθιού. Μέσα στην κουφάλα ζουν μικρά και μεγαλύτερα ζωάκια, βρίσκουν καταφύγιο κατατρεγμένοι ήρωες παραμυθιών.
1η συνάντηση: Το σπίτι της Γουίννι – ο – Πουφ.
Με τη νηπιαγωγό Δήμητρα Καραμυτηλινού και την παιδαγωγό Ευσταθία Παρασκευοπούλου
Για παιδιά 6 – 8 ετών, με προεγγραφή

Τετάρτη 26 Αυγούστου, 12:00-1:00, το πρωί
Εδώ δεν είναι βιβλιοθήκη... είναι μια μηχανή του χρόνου – Το μέλλον
Μπαίνουμε στη βιβλιοθήκη – μηχανή του χρόνου και βγαίνουμε στο μέλλον. Τι θα τρώμε, τι ρούχα θα φοράμε, πού θα μένουμε. Η βιβλιοθήκη θα μας δώσει τις απαντήσεις.
Για παιδιά 7 – 12 ετών.

Δευτέρα 31 Αυγούστου, 12:00-1:00, το πρωί
Εδώ δεν είναι βιβλιοθήκη... είναι ένας διάδρομος απογείωσης
Φτιάχνουμε και απογειώνουμε τις δικές μας σαΐτες, χαρταετούς, αερόστατα και πυραύλους. Με τη νηπιαγωγό Βιργινία Κιημέτογλου και τη βιβλιοθηκονόμο Αθανασία Κιημέτογλου
Για παιδιά 7 – 12 ετών, με προεγγραφή

Περιφερειακή Βιβλιοθήκη Χαριλάου
Νικάνορος 3, Τηλ. 2310 324666
Είσοδος δωρεάν, απαραίτητη προεγγραφή

Αυτό ήταν για σήμερα! Ως την επόμενη εβδομάδα να περάσετε όμορφα και πολύ δημιουργικά με τα παιδιά σας όπου κι αν βρίσκεστε!

Θα περιμένω με χαρά τα μηνύματα σας εδώ.

Μπορείτε επίσης να με αναζητήσετε στο blog μου «Something like happiness» όπου γράφω για κοινωνικά θέματα και θέματα ανθρωπίνων σχέσεων με αφορμή θεατρικές παραστάσεις, κινηματογραφικές ταινίες και παιδικά βιβλία.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved