Πώς αλλάζει η περίοδος κατά τη διάρκεια της ζωής της γυναίκας;

Μια γυναίκα έχει κατά τη διάρκεια της ζωής της περίπου τετρακόσιες πενήντα περιόδους. Είναι όμως όλες αυτές ίδιες μεταξύ τους;

Μενέλαος Λυγνός
Πώς αλλάζει η περίοδος κατά τη διάρκεια της ζωής της γυναίκας;

Η απάντηση είναι όχι. Αρχικά η εμμηνόρροια -η κοινή του ονομασία είναι περίοδος ή κύκλος- είναι το πιο εμφανές σημάδι του έμμηνου κύκλου. Οι κύκλοι της εμμηνόρροιας μετρώνται από την πρώτη ημέρα της αιμορραγίας, γιατί το ξεκίνημα της εμμηνόρροιας βρίσκεται σε στενή αντιστοιχία με τον ορμονικό κύκλο. Συνήθως διαρκεί από τρεις μέχρι πέντε ημέρες, αν και η διάρκεια των δύο με επτά ημερών θεωρείται φυσιολογική.

Η μέση ποσότητα αίματος που χάνεται κατά την εμμηνόρροια είναι 35 mL (χιλιοστά του λίτρου) ενώ φυσιολογικές θεωρούνται και οι ποσότητες από 10 ως 80 mL. Μετά τη σταθεροποίηση του έμμηνου κύκλου, και έως τη στιγμή που μία γυναίκα θα εισέλθει στην κλιμακτήριο και την εμμηνόπαυση, ο κύκλος της θα επαναλαμβάνεται φυσιολογικά κάθε 21 με 35 ημέρες με μία μέση διάρκεια 28 ημερών. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένα πράγματα που πρέπει να γνωρίζουν οι γυναίκες για την περίοδό τους καθώς μεγαλώνουν.

Στο video, που δημιούργησε αποκλειστικά για τις αναγνώστριες του Mothersblog, ο γυναικολόγος μας, Μενέλαος Λυγνός, απαντά σε όλες τις απορίες σας.

{youtube}GaerMqUeazE{/youtube}

Δείτε ΕΔΩ πότε είναι οι γόνιμες ημέρες σας!

Δείτε όλα τα videos με τις συμβουλές μου ΕΔΩ!

Δρ ΜΕΝΕΛΑΟΣ ΚΩΝ. ΛΥΓΝΟΣ, MSc, PhD
ΜΑΙΕΥΤΗΡ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ
Master of Science University College London
Διδάκτωρ Μαιευτικής Γυναικολογίας
www.eleftheia.gr
email: care@eleftheia.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved