Δύο θαυματουργές τροφές για τη γυναικεία γονιμότητα

Το καλοκαίρι είναι πολύ εύκολα τα πράγματα για εκείνες που προσπαθούν να γίνουν μανούλες. Ή μάλλον ευκολότερα. Η φύση έχει προνοήσει και μας χαρίζει φρούτα και λαχανικά που συμβάλλουν στη γονιμότητα. Τί γίνεται όμως τον χειμώνα;

Δύο θαυματουργές τροφές για τη γυναικεία γονιμότητα

Υπάρχουν θρεπτικές τροφές που μπορείτε να προμηθευτείτε για να έχετε μια υγιή εγκυμοσύνη ακόμη και όταν έχουν πιάσει τα μεγάλα κρύα σαν τα φετινά.

#1 Όσπρια

Τα όσπρια κατατάσσονται στις πλέον σημαντικές τροφές για γονιμότητα στη διάρκεια του χειμώνα. Είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά, αποτελούν καλή πηγή πρωτεϊνών και είναι πλούσια σε φυλλικό οξύ, σίδηρο, βιταμίνες και μέταλλα.

#2 Μούρα

Τα μούρα έχουν μεγάλη θρεπτική αξία και δρουν ευεργετικά στα ωάρια. Τα βατόμουρα και τα σμέουρα είναι γεμάτα με ισχυρά αντιοξειδωτικά, ενώ οι φυσικές χημικές ουσίες που βρίσκονται στα μούρα βοηθούν και στην ομαλή ωοθυλακιορρηξία.

#3 Παντζάρια

Πλούσια σε νιτρικά, αποτελούν εκπληκτική πηγή ρεσβερατρόλης, που έχει ιδιαίτερα θετική επίδραση στην γονιμότητα γυναικών προχωρημένης αναπαραγωγικά ηλικίας. Με λίγο γιαούρτι και καρύδια, σα συνοδευτικό σε κρέας, ακόμα και σε ντιπ, βάλτε τα στο διαιτολόγιο σας ακόμα και αν δεν το έχετε κάνει έως τώρα.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved