Αυτές είναι οι εξετάσεις για την διερεύνηση και αντιμετώπιση της γυναικείας υπογονιμότητας!

Το ζευγάρι το οποίο παρουσιάζει προβλήματα υπογονιμότητας θα πρέπει οπωσδήποτε να απευθυνθεί σε οργανωμένες ιατρικές μονάδες, είτε μετά από σύσταση του ειδικευμένου επιστήμονα με τον οποίον είχαν την πρώτη τους επαφή, είτε ακόμη και απευθείας, προκειμένου να γίνει αναλυτική διερεύνηση της περίπτωσης.

Αυτές είναι οι εξετάσεις για την διερεύνηση και αντιμετώπιση της γυναικείας υπογονιμότητας!

Στα πλαίσια της διερεύνησης αυτής και σε ό,τι αφορά τη γυναίκα, ο εξειδικευμένος ιατρός θα πάρει λεπτομερές ιστορικό από τη γυναίκα και θα κάνει λεπτομερή κλινική εξέταση. Στη συνέχεια θα προχωρήσει σε ποιο εξειδικευμένες εξετάσεις οι οποίες περιλαμβάνουν:

-καλλιέργεια κολπικού υγρού
-εργαστηριακή ανάλυση αίματος και τραχηλικής βλέννης
-απεικονιστικές εξετάσεις (υπερηχογράφημα κάτω κοιλίας, υστεροσαλπιγγογραφία, αξονική ή μαγνητική τομογραφία)
κολποσκόπηση
-χειρουργικές επεμβάσεις (υστεροσκόπηση, λαπαροσκόπηση)

Για την επιλογή της κατάλληλης θεραπευτικής αντιμετώπισης, ο ιατρός θα λάβει υπόψιν του όλα τα δεδομένα που προέκυψαν από τον εργαστηριακό έλεγχο. Θεραπευτικές προσεγγίσεις της γυναικείας στειρότητας αποτελούν:
-Φαρμακευτική αγωγή για τη ρύθμιση ή τη διέγερση της λειτουργίας των ωοθηκών με τη χρήση ορμονικών σκευασμάτων
-Θεραπεία των φλεγμονών λοιμώξεων με φάρμακα και επεμβατικές μεθόδους.
-Χειρουργική επέμβαση για τη θεραπεία ανατομικών προβλημάτων του αναπαραγωγικού συστήματος ή ενδομητρίωσης. Αυτή περιλαμβάνει τη λαπαροσκοπική διάνοιξη των σαλπίγγων και τη χειρουργική αφαίρεση τυχόν ινομυωμάτων ή κύστεων.
-Συνδυασμός φαρμακευτικής και χειρουργικής θεραπείας, εάν αυτό κριθεί απαραίτητο.

Το σύνολο των μεθόδων που εφαρμόζονται με σκοπό την εγκυμοσύνη σε ζευγάρια που παρουσιάζουν υπογονιμότητα ονομάζεται υποβοηθούμενη αναπαραγωγή. Δύο από τις κυριότερες μεθόδους που εφαρμόζονται είναι η σπερματέγχυση και η εξωσωματική γονιμοποίηση.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved