Γιατί φοβάμαι να ζητήσω βοήθεια για την υπογονιμότητά μου

Οι προβληματισμοί μιας γυναίκας που ανησυχεί για τη γονιμότητά της.

Γιατί φοβάμαι να ζητήσω βοήθεια για την υπογονιμότητά μου

.

Bigstock

Οφείλω να ομολογήσω ότι με πιάνει άγχος όταν σκέφτομαι ότι μπορεί να μην καταφέρω να μείνω έγκυος.

Νιώθω την πίεση του βιολογικού μου ρολογιού και παράλληλα είμαι απογοητευμένη από τους άστατους κύκλους μου.

Και ναι, η αλήθεια είναι ότι φοβάμαι.

Ήθελα πολύ να δω την γυναικολόγο μου όταν ο τελευταίος μου κύκλος διήρκεσε περισσότερο από τους τέσσερις προηγούμενους. Αναρωτήθηκα αν ήταν καιρός να ζητήσω βοήθεια λόγω του ιστορικού των απρόβλεπτων περιόδων και της δυσκολίας να συλλάβω. Αν οι κύκλοι μου συνέχιζαν να είναι κανονικοί, δεν θα ανησυχούσα τόσο πολύ.

adenoimiosi-kai-ipogonimotita.jpg

Δυστυχώς, δεν μπορώ να τη δω για τουλάχιστον άλλο ένα μήνα. Η νοσοκόμα με την οποία μίλησα είπε ότι καλό είναι περιμένω ακόμα λίγο πριν ζητήσω βοήθεια ή πριν με παραπέμψουν σε έναν ειδικό γονιμότητας.

Θέλω να αποφύγω τις περιττές, ακριβές εξετάσεις και θεραπείες. Θέλω να βρω έναν ειδικό πρόθυμο να με ακούσει και να βρει μια λύση που να έχει νόημα. Δεν θέλω άλλον έναν γιατρό που απλά θα μου παρουσιάζει τις εναλλακτικές χωρίς να έχει προηγηθεί μια συζήτηση με τον σύζυγό μου κι εμένα.

Θέλω βοήθεια για να κατανοήσω καλύτερα τον κύκλο μου. Να μου προσδιορίσει πότε έχω ωορρηξία.

Θέλω πρώτα να λύσω τυχόν προβλήματα κατανοώντας τα και με τις λιγότερο δαπανηρές επιλογές. Δεν ξέρω καν αν η ασφάλειά μας καλύπτει θεραπείες γονιμότητας. Υπάρχουν πολλά ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν, όπως είναι το κόστος. Μπορούμε να αντέξουμε οικονομικά αυτόν τον δρόμο ( αλλά και συναισθηματικά;).

ipogonimotita-maxes.jpg

Το να έχω μηδενικές απαντήσεις προσπαθώντας να εξηγήσω την ανικανότητά μου να μείνω ξανά έγκυος, είναι εξίσου τρομακτικό. Πώς ξέρουμε τι να δοκιμάσουμε στη συνέχεια;

Είμαι μπερδεμένη και νιώθω αβεβαιότητα σχετικά με το ποιο είναι το επόμενο βήμα ή αν πρέπει να κάνουμε ένα επόμενο βήμα. Δεν θέλω να χάσω πολύτιμο χρόνο εάν το σώμα μου χρειάζεται ένα χέρι βοηθείας προσπαθώντας να συλλάβει, αλλά δεν θέλω να βιαστώ κάνοντας θεραπείες γονιμότητας.

Για μένα, μια διάγνωση υπογονιμότητας θα μπορούσε να είναι η αρχή του τέλους.

Πηγή: mom.com(ελεύθερη απόδοση)

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved