Η τεχνητή νοημοσύνη Α.Ι. στην κρυοσυντήρηση των ωαρίων

Η χρήση της τεχνητής νοημοσύνης (artificial intelligence) βρήκε εφαρμογή και στην κρυοσυντήρηση των ωαρίων.

Η τεχνητή νοημοσύνη Α.Ι. στην κρυοσυντήρηση των ωαρίων

Μία καινοτομία της τεχνολογίας ήρθε να προστεθεί ως εφόδιο στα χέρια των ιατρών αναπαραγωγής, των εμβρυολόγων και των γυναικών που επιθυμούν να διατηρήσουν τη γονιμότητα τους. Η χρήση λοιπόν της τεχνητής νοημοσύνης (artificial intelligence) βρήκε εφαρμογή και στην κρυοσυντήρηση των ωαρίων.

oaria.jpg

Τι ακριβώς σημαίνει αυτό;

Με τη χρήση λοιπόν της τεχνητής νοημοσύνης στο εμβρυολογικό εργαστήριο, μετά τη λήψη των ωαρίων της γυναίκας μπορεί να δοθεί πλέον η πληροφορία το πόσο καλά ήταν αυτά τα ωάρια που συλλέχθηκαν, τι πιθανότητες έχουν να γονιμοποιηθούν μελλοντικά και τι πιθανότητες έχουν να δώσουν μια κλινική εγκυμοσύνη. Έτσι ανάλογα με τα αποτελέσματα οι επιστήμονες αναπαραγωγής θα μπορούν να ερμηνεύσουν ένα αποτέλεσμα βασιζόμενοι όχι μόνο στην υποκειμενική εκτίμηση του κλινικού εμβρυολόγου, αλλά και στο αποτέλεσμα που θα έχουν από την απάντηση της τεχνικής νοημοσύνης. Με αυτήν την ερμηνεία οι γυναίκες θα γνωρίσουν πόσο απέδωσε η προσπάθεια τους, θα έχουν την πληροφορία αν θα αξίζει να το επαναλάβουν και θα γνωρίζουν πάντα με πιθανότητες στο τι έχουν να ελπίζουν μελλοντικά.

Στην ουσία με αυτό το σύστημα αξιολόγησης, τα ωάρια της γυναίκας συγκρίνονται με την βοήθεια της τεχνολογίας με χιλιάδες άλλα ωάρια, των οποίων γνωρίζουμε την έκβαση και έχουμε μελετήσει. Η διαδικασία αυτή συμβαίνει λαμβάνοντας υπόψιν διαφορετικούς αλγορίθμους και αρκετές παραμέτρους.

Βρισκόμαστε λοιπόν στη θέση να έχουμε στα χέρια μας ένα πολύτιμο εργαλείο, αρκεί να γνωρίζουμε πώς να το ερμηνεύσουμε προς όφελος πάντα της γυναίκας.

PAPANIKOLAOY.jpg

ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ MD, MSc

ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΟ – ΜΑΙΕΥΤΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ

Δ:Σεμιτέλου 7, Αθήνα, Τ: 2130374762, Κ: 6944923914,

Ε:doctorpapanikolaou@gmail.com, www.doctorpapanikolaou.gr

Αθανάσιος Παπανικολάου Μαιευτήρας - Χειρουργός Γυναικολόγος | Ειδικός Αναπαραγωγής

Ο Γυναικολόγος Μαιευτήρας Αθ. Παπανικολάου είναι ειδικός σε θέματα Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής και Εξωσωματικής Γονιμοποίησης και είναι σε θέση να απαντήσει σε όλες σας τις ερωτήσεις. Προγραμματίστε το δικό σας διαγνωστικό ραντεβού, ώστε να σας βοηθήσει να ανακαλύψετε ποια μέθοδος ταιριάζει περισσότερο στις δικές ανάγκες.

https://doctorpapanikolaou.gr/

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved