Γονιμότητα: Το λάθος που κάνουν οι περισσότερες γυναίκες

Η γονιμότητα είναι ένα θέμα που αφορά το σύνολο των γυναικών που θέλουν να αποκτήσουν παιδί.

Γονιμότητα: Το λάθος που κάνουν οι περισσότερες γυναίκες
Οι γυναίκες σπάνια συζητούν με τον γυναικολόγο τους θέματα γονιμότητας. Bigstock

Οι γυναίκες σπάνια συζητούν με τον γυναικολόγο τους θέματα γονιμότητας αν δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα σύλληψης.

Σύμφωνα με παλιότερα στοιχεία, το 50% των γυναικών δεν έχουν μιλήσει ποτέ με τον γιατρό τους για θέματα αναπαραγωγής, περίπου το 30% περνούν το κατώφλι του γυναικολόγου τους μόνο 1 φορά τον χρόνο, ενώ υπάρχει και ένα μικρό ποσοστό που δεν πάει ποτέ.

Ωστόσο, είναι σημαντικό πλέον οι γυναίκες να προνοούν μιλώντας με τον γυναικολόγο τους από νωρίς για θέματα γονιμότητας.

Είτε λοιπόν σκέφτεστε να κάνετε παιδιά τώρα είτε στο μέλλον, είναι η καλύτερη στιγμή να μοιραστείτε τις ερωτήσεις ή τυχόν απορίες με τον γυναικολόγο σας - ακόμα κι αν είστε κάτω των 30 και η μητρότητα είναι ένα θέμα που δεν σας απασχολεί τη δεδομένη στιγμή.

gonimotita.jpg

Ηλικία και γονιμότητα

Σύμφωνα με το Αμερικανικό Κολέγιο Μαιευτήρων και Γυναικολόγων, εάν κάνετε σεξ χωρίς προφυλάξεις για τουλάχιστον 12 συνεχόμενους μήνες αλλά δεν καταφέρατε να μείνετε έγκυος και είστε κάτω των 35 ετών, ήρθε η ώρα να επισκεφτείτε έναν ειδικό γονιμότητας.

Εάν είστε πάνω από 35 ετών, προσπαθήστε για έξι μήνες και μετά ζητήστε βοήθεια.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, ένα υγιές ζευγάρι το πιθανότερο είναι να συλλάβει σε διάστημα ενός έτους από όταν θα ξεκινήσει τις προσπάθειες. Πιο συγκεκριμένα έρευνα του Mayo Clinic έδειξε τα εξής:

  • Το 38% των γυναικών που συμμετείχαν στην έρευνα έμειναν έγκυες μετά από 1 μήνα
  • Το 70% μετά από 3 μήνες
  • Το 81% μετά από 6 μήνες
  • Το 92% μετά από 12 μήνες

Η Aimee Eyvazzadeh, MD, ενδοκρινολόγος ειδική σε θέματα αναπαραγωγής τονίζει ότι είναι σημαντικό να έχετε την πλήρη εικόνα του τι συμβαίνει—τόσο με εσάς όσο και με τον σύντροφό σας. Εάν πολλοί παράγοντες επηρεάζουν τη γονιμότητά σας, όσο πιο γρήγορα το μάθετε, τόσο καλύτερα θα είστε σε θέση να αξιολογήσετε ποιες λύσεις μπορεί να λειτουργήσουν και ποιες όχι.

Με πληροφορίες από το womenshealthmag.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved