Πράγματα που δεν πρέπει να κάνετε όταν προσπαθείτε να συλλάβετε

Αποφεύγοντάς τα, βελτιώνετε τη γονιμότητά σας. 

Πράγματα που δεν πρέπει να κάνετε όταν προσπαθείτε να συλλάβετε
Tι πρέπει να αποφεύγετε όταν θέλετε να μείνετε έγκυος. Bigstock

Η επίτευξη εγκυμοσύνης για ορισμένα ζευγάρια είναι μια εύκολη διαδικασία και για άλλα, αρκετά επίπονη.

Ο υγιεινός τρόπος ζωής, η λήψη προγεννητικών βιταμινών και η παρακολούθηση του κύκλου σας ενισχύουν την προσπάθεια σύλληψης. Ωστόσο, είναι εξίσου σημαντικό να γνωρίζετε τι πρέπει να αποφεύγετε όταν θέλετε να μείνετε έγκυος.

Κατανάλωση αλκοόλ

Οι ειδικοί λένε ότι τόσο οι γυναίκες όσο και οι άνδρες πρέπει να πίνουν με μέτρο - ιδανικά να το αποφεύγουν - ενώ προσπαθούν να συλλάβουν.

Έρευνα δείχνει ότι η κατανάλωση περισσότερων από δύο ποτών την ημέρα θα μπορούσε να μειώσει τη γονιμότητα της γυναίκας και να αυξήσει τον χρόνο που χρειάζεται για να συλλάβει.

trofes-kai-gonimotita.jpg

Καφεΐνη

Ίσως θα πρέπει να επανεκτιμήσετε την ποσότητα καφεΐνης που πίνετε όταν προσπαθείτε να μείνετε έγκυος. Η Molly Quinn , MD, FACOG, αναπαραγωγική ενδοκρινολόγος και ειδική σε θέματα υπογονιμότητας λέει ότι το να πίνετε ένα φλιτζάνι καφέ ή τσάι την ημέρα είναι απολύτως εντάξει αρκεί αυτή η ποσότητα να μην ξεπερνά τα 200 χιλιοστόγραμμα καφεΐνης την ημέρα, καθώς κάτι τέτοιο θα μπορούσε ενδεχομένως να επηρεάσει τη γονιμότητά σας . Σε κάθε περίπτωση καλό είναι να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας.

Παχυντικά φαγητά

«Η κατανάλωση μιας διατροφής πλούσιας σε φρούτα, λαχανικά, δημητριακά ολικής αλέσεως, άπαχες πρωτεΐνες, υγιή λίπη και υψηλή σε αντιοξειδωτικά μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της γονιμότητας», εξηγεί ο James Nodler, MD, ειδικός αναπαραγωγικής ενδοκρινολογίας και υπογονιμότητας στην κλινική CCRM Fertility's Houston. Περιορίστε το έτοιμο φαγητό, το αλάτι και τις τροφές με συντηρητικά.

gonimotita-kai-somatiki-drastiriotita.jpg

Δίαιτες

Οι γιατροί συμβουλεύουν να μην κάνετε δίαιτα ή να περιορίσετε τις θερμίδες ενώ προσπαθείτε να συλλάβετε. «Χρειάζεστε τουλάχιστον τη συνιστώμενη ποσότητα θερμίδων για να διατηρήσετε το σωματικό σας βάρος ενώ προσπαθείτε να συλλάβετε, προκειμένου να βελτιστοποιήσετε τη γονιμότητά σας», τονίζει η Lyndsey Harper, MD, FACOG, μαιευτήρας, καθηγήτρια στην Ιατρική Σχολή A&M του Τέξας. Οι ειδικοί συνιστούν να τρώτε κατά μέσο όρο 2.000 θερμίδες την ημέρα για να διατηρήσετε ένα υγιές βάρος.

Υπερβολική άσκηση ή καθιστική ζωή

Είναι σημαντικό να παραμείνετε δραστήριες ενώ προσπαθείτε να μείνετε έγκυος αποφεύγοντας τις υπερβολές. Η άσκηση υψηλής έντασης μπορεί να διαταράξει τις ορμόνες που είναι απαραίτητες για την παραγωγή ωαρίων και την ωορρηξία στις γυναίκες.

Με πληροφορίες από το thebump.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved