Η υπογονιμότητα είναι ένα μοναχικό ταξίδι αλλά δεν είσαι μόνη

Η υπογονιμότητα είναι τόσο απίστευτα επώδυνη.

Η υπογονιμότητα είναι ένα μοναχικό ταξίδι αλλά δεν είσαι μόνη

Δεν μοιράζομαι την ιστορία μου για συμπαράσταση  ή για συμβουλές.

Instagram/ shaunathoresen

Μπορούμε να πούμε ειλικρινά ότι τα δώσαμε όλα…. αλλά σε ότι αφορά την υπογονιμότητα, η προσπάθεια δεν συσχετίζεται με το αποτέλεσμα.

Όταν ανακάλυψα ότι ο 4ος κύκλος εξωσωματικής γονιμοποίησης απέτυχε, έκανα ένα διάλειμμα από τα social media.

Το να είμαι απαλλαγμένη από θεραπείες γονιμότητας τους τελευταίους 2 μήνες ήταν μια ανακούφιση για μένα… αλλά πρέπει να αντιμετωπίσω το πένθος (και είναι ένα βαθύ πένθος που οι περισσότεροι άνθρωποι γύρω μου απλά δεν καταλαβαίνουν).

Δεν μοιράζομαι την ιστορία μου για συμπαράσταση ή για συμβουλές. Τη μοιράζομαι γιατί ξέρω ότι κάποια αγωνίζεται εκεί έξω - και είναι σημαντικό να γνωρίζει ότι ΔΕΝ είναι μόνη.

Όταν πρωτοξεκίνησα τις εξωσωματικές, ο σύζυγός μου και εγώ κρατήσαμε μυστικό τις δύο πρώτες προσπάθειες.

Το ένστικτό μου όμως μου έλεγε ότι έπρεπε να μοιραστώ δημόσια αυτή την προσπάθειά μου και παρότι δεν μου ήταν εύκολο, το έκανα όταν ξεκίνησα τον 3ο κύκλο εξωσωματικής γονιμοποίησης.

ipogonimotita.jpg

Instagram/ shaunathoresen

Ήθελα τόσο πολύ να γίνω ένα «success story» αλλά γνώριζα επίσης ότι πιθανόν να μην υπήρχε αίσιο τέλος στην προσπάθειά μου.

Μετά από πολλή σκέψη και πολλές συζητήσεις, ο σύντροφός μου κι εγώ αποφασίσαμε να συνεχίσουμε τη ζωή μας χωρίς παιδιά. Αν και ξέρω ότι αυτός είναι ο σωστός δρόμος για εμάς, εξακολουθώ να έχω δάκρυα στα μάτια καθώς τα γράφω όλα αυτά.

Η υπογονιμότητα είναι τόσο απίστευτα επώδυνη. Είναι γεμάτη θρυμματισμένα όνειρα, στενοχώρια και μια θλίψη που είναι δύσκολο να εκφραστεί. Ανεξάρτητα από το ποιο είναι το αποτέλεσμα, τα σκαμπανεβάσματα στη διάθεσή σας είναι πολλά.

Είναι ένα μοναχικό ταξίδι - αλλά ΔΕΝ είσαι μόνη. Σε βλέπω...

Για μένα, είναι καιρός να σταματήσω να εστιάζω σε αυτά που δεν έχω και να αρχίσω να εστιάζω σε αυτά που έχω.

Ελεύθερη απόδοση από Instagram/ shaunathoresen

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved