Υπογονιμότητα: Πέντε τρόποι που επηρεάζει τη σχέση του ζευγαριού

Πώς μπορεί να επηρεαστεί η σχέση του ζευγαριού λόγω της υπογονιμότητας. 

Υπογονιμότητα: Πέντε τρόποι που επηρεάζει τη σχέση του ζευγαριού

H υπογονιμότητα επηρεάζει τη σχέση του ζευγαριού.

Bigstock

Η υπογονιμότητα μπορεί να είναι εξαιρετικά επιβαρυντική για τη σχέση ενός ζευγαριού.

Αν και ο αγώνας κάθε ζευγαριού για να αποκτήσει παιδί, είναι μοναδικός, υπάρχουν μερικά κοινά προβλήματα που καλούνται να αντιμετωπίσουν τόσο ο άνδρας όσο και η γυναίκα. Συνήθως αφορούν τη σχέση τους και τον τρόπο που αισθάνονται...

Νιώθουν ντροπή

Πολλά ζευγάρια νιώθουν ντροπή για την υπογονιμότητά τους και δεν θέλουν να μάθει κανείς ότι αντιμετωπίζουν προβλήματα σύλληψης.

Η Susan Benjamin Feingold, Ψυχ.Δ., κλινική ψυχολόγος που παρακολουθεί πολλές γυναίκες που υποβάλλονται σε θεραπείες υπογονιμότητας λέει στον SELF ότι αυτό είναι πολύ συνηθισμένο. «Μερικοί από τους ασθενείς μου δεν το λένε σε κανέναν, γιατί ντρέπονται. Κι όμως, σύμφωνα με το CDC εκατομμύρια ζευγάρια αντιμετωπίζουν υπογονιμότητα - στις ΗΠΑ, 6,7 εκατομμύρια γυναίκες μεταξύ 15 και 44 ετών έχουν μειωμένη ικανότητα να μείνουν έγκυες ή να έχουν μια ολοκληρωμένη εγκυμοσύνη».

Επενδύουν πολλά στην εξωσωματική γονιμοποίηση

Η εξωσωματική έχει κάνει άλματα τα τελευταία χρόνια αλλά δεν σημαίνει ότι πετυχαίνει σε όλες τις γυναίκες που προσπαθούν. Όπως προκύπτει από στοιχεία, οι περισσότερες γυναίκες πρέπει να υποβληθούν σε πολλαπλούς γύρους εξωσωματικής γονιμοποίησης μέχρι να έχουν το ποθητό αποτέλεσμα.

Psychology, Depression Asian Young Couple, Patient Consulting Problem Mental Health With Psychologis

Συχνά το ζευγάρι στην προσπάθειά του να αποκτήσει παιδί καλείται να αντιμετωπίσει κι άλλα προβλήματα που προκύπτουν στην πορεία.

Bigstock

Δεν μπορούν να διαχειριστούν την ψυχολογική πίεση

Η συναισθηματική επιβάρυνση της υπογονιμότητας μπορεί να είναι εξαιρετικά δύσκολη στη σχέση ενός ζευγαριού και επηρεάζει διαφορετικά τον κάθε σύντροφο.

Δεν έχουν τη οικονομική δυνατότητα να ανταπεξέλθουν στις θεραπείες υπογονιμότητας

Εκτός από τα καθημερινά άγχη υπάρχει και ο οικονομικός παράγοντας. Σύμφωνα με την Αμερικανική Ψυχολογική Εταιρεία ένα από τα πιο συχνά πράγματα για τα οποία διαφωνούν τα ζευγάρια είναι το οικονομικό. Όταν πρόκειται δε για τη υπογονιμότητα το άγχος για το κόστος των θεραπειών είναι συντριπτικό.

Δεν έχουν καλή ερωτική ζωή

Το σεξ μπορεί εύκολα να μετατραπεί σε αγγαρεία για τα ζευγάρια που αγωνίζονται να συλλάβουν. Οι ερωτικές επαφές δεν είναι πια απόλαυση αλλά υποχρέωση. Δεν υπάρχει τίποτα το διασκεδαστικό και το παιχνιδιάρικο όταν το ζευγάρι πρέπει να κάνει σεξ ακολουθώντας συγκεκριμένο πλάνο.

Με πληροφορίες από το self.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved