Χριστουγεννιάτικη κράνμπερι sauce που ενισχύει τη γονιμότητα

Κράνμπερι σάλτσα για το εορταστικό τραπέζι που ενισχύει την γονιμότητα του ζευγαριού. 

Χριστουγεννιάτικη κράνμπερι sauce που ενισχύει τη γονιμότητα
Bigstock

Κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου, είναι καλή ιδέα να δοκιμάσετε να συμπεριλάβετε στο μενού σας μερικά σπιτικά φαγητά από φρέσκα, βιολογικά υλικά. Ένα από τα πιο εύκολα συνοδευτικά για το χριστουγεννιάτικο δείπνο και ένα από τα πιο θρεπτικά είναι η σάλτσα κράνμπερι. Έτσι, αντί να αγοράσετε ένα βάζο από το ράφι, γιατί να μην προσπαθήσετε να φτιάξετε τη δική σας;

Τα κράνμπερι περιέχουν σημαντικά θρεπτικά συστατικά και είναι εξαιρετική πηγή:

  • Βιταμίνης C
  • Μαγγάνιου
  • Βιταμίνης Κ, βιταμίνης Ε
  • Σημαντικών φυτοθρεπτικών συστατικών, όπως: φαινολικά οξέα, προανθοκυανίνες, φλαβονοειδή και ανθοκυανίνες.

Τα αντιοξειδωτικά στα κράνμπερι είναι από τα υψηλότερα που μπορεί κανείς να βρει σε φρούτα και λαχανικά. Μάλιστα πιστεύεται ότι είναι πιο υψηλά και από τα επίπεδα που βρίσκονται στα μήλα, τα σμέουρα, τις φράουλες, το μπρόκολο, τα κεράσια και τα κόκκινα σταφύλια.

Τα οφέλη των κράνμπερι

Τα κράνμπερι ενισχύουν την υγεία της καρδιάς, του δέρματος και του γαστρεντερικού συστήματος. Επίσης πιστεύεται ότι περιέχουν αντικαρκινικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και είναι ευρέως γνωστά για την ανακούφιση των προβλημάτων των νεφρών και της ουροδόχου κύστης. Θεωρείται επίσης ότι βοηθούν στη μείωση της κακής χοληστερόλης (LDL) και αυξάνουν την καλή (HDL).

Μεταξύ άλλων όμως, τα κράνμπερι ενισχύουν τη γονιμότητα βοηθώντας στον καθαρισμό του ουροποιητικού συστήματος, συμπεριλαμβανομένων των νεφρών.

Εκτός από τα Χριστούγεννα, τα κράνμπερι μπορείτε να απολαύσετε όλο το χρόνο. Δοκιμάστε να πίνετε τακτικά χυμό κράνμπερι, να τρώτε αποξηραμένα κράνμπερι με τα δημητριακά σας το πρωί ή να τα απολαύσετε μέσα σε σαλάτες και μερικά πιάτα με κρέας.

Εύκολη κράνμπερι sauce για το γιορτινό τραπέζι

Υλικά:

  • 200 γραμμάρια ζάχαρη
  • 250 ml νερό
  • 340 γραμμάρια κράνμπερι
  • χυμό από ένα πορτοκάλι

(μπορείτε να προσθέσετε και άλλα συστατικά που ενδεχομένως να σας αρέσουν όπως blueberries, μια πρέζα κανέλα, λίγο μοσχοκάρυδο ή ξύσμα από ένα πορτοκάλι)

Πώς θα φτιάξετε τη σάλτσα:

  1. Πλύνετε τα κράνμπερι.
  2. Σε ένα κατσαρολάκι βάλτε το νερό και τη ζάχαρη να βράσουν. Ανακατέψτε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Προσθέστε τα κράνμπερι, τον χυμό πορτοκαλιού και συνεχίστε τον βρασμό.
  3. Χαμηλώστε τη θερμοκρασία και σιγοβράστε για 10 λεπτά.
  4. Προσθέστε αν θέλετε τα υπόλοιπα υλικά σας.
  5. Μόλις χυλώσει, αφαιρέστε, αφήστε να κρυώσει και βάλτε στο ψυγείο.

πηγή: fit-for-fertility.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved