Γυναικείος οργασμός: Ενισχύει τη γονιμότητα;

Παίζει ρόλο ο γυναικείος οργασμός την περίοδο που μια γυναίκα προσπαθεί να μείνει έγκυος;

Γυναικείος οργασμός: Ενισχύει τη γονιμότητα;

Ερώτηση που πολλές γυναίκες σκέφτονται και που ποτέ δεν κάνουν. Οργασμός και γονιμότητα; Σχετίζονται αυτά τα δύο τελικά ή όχι;

Ο βιολογικός σκοπός του αντρικού οργασμού είναι ξεκάθαρος: Είναι απαραίτητος ώστε να απελευθερωθεί το σπέρμα και ένα από τα σπερματοζωάρια που υπάρχουν σε αυτό να φτάσει τελικά στο γυναικείο ωάριο και να το γονιμοποιήσει.

Τι ισχύει όμως για τις γυναίκες; Είναι απαραίτητος ή έστω βοηθητικός ο οργασμός για να πραγματοποιηθεί μια εγκυμοσύνη;

Το αν ο γυναικείος οργασμός μπορεί να σας βοηθήσει να μείνετε έγκυος δεν είναι ξεκάθαρο. Προφανώς, μπορείτε να μείνετε έγκυος χωρίς να έχετε οργασμό. Συμβαίνει συνέχεια. Αλλά μπορεί ο οργασμός να αυξήσει τις πιθανότητες της σύλληψης...

Οι ερευνητές έχουν αναρωτηθεί αρκετές φορές για το ποιος είναι ο σκοπός του γυναικείου οργασμού. Οι απόψεις τους πάνω σε αυτό το θέμα διίστανται καθώς κάποιοι θεωρούν ότι ο γυναικείος οργασμός συμβαίνει μόνο για απόλαυση, ενώ άλλοι πιστεύουν ότι βοηθά σίγουρα στη σύλληψη.

ginaikeios orgasmos enisxiei ti gonimothta 2

Εάν λοιπόν οι γυναικείοι οργασμοί βοηθούν στη σύλληψη, πώς λειτουργούν; Πρέπει να καταφέρει μια γυναίκα τον "τέλειο" οργασμό κατά τη διάρκεια του σεξ;

Στο παραπάνω, μέχρι και σήμερα δεν υπάρχει ξεκάθαρη απάντηση και οι απόψεις όπως αναφέραμε ξανά, διίστανται.

Γυναικείος οργασμός, ωορρηξία και εγκυμοσύνη

Ανεξάρτητα από το αν ο οργασμός μπορεί να βοηθήσει μια γυναίκα να συλλάβει, η ωορρηξία και η εγκυμοσύνη επηρεάζουν τον οργασμό.

Τα υψηλότερα επίπεδα οιστρογόνων είναι επίσης υπεύθυνα για την αύξηση των τραχηλικών υγρών (κολπικά υγρά). Αυτά τα υγρά, δημιουργούν ένα ιδανικό περιβάλλον για το σπέρμα να επιβιώσει και να "κολυμπήσει", και επιπλέον, το "υγρό" συναίσθημα, αυξάνει τη σεξουαλική σας επιθυμία και κάνει τον οργασμό πιο πιθανό.

Η σεξουαλική σας λίμπιντο είναι ισχυρότερη λίγες μέρες πριν των ωορρηξία και αυτό οφείλεται στα αυξημένα επίπεδα οιστρογόνων. Εκμεταλλευτείτε αυτές τις μέρες αν θέλετε να μείνετε έγκυος.

ginaikeios orgasmos enisxiei ti gonimothta 3

Τόσο κατά τη διάρκεια της ωορρηξίας, όσο και κατά την εγκυμοσύνη, ο οργασμός μπορεί να γίνει εντονότερος λόγω της αυξημένης ροής του αίματος προς την πυελική περιοχή. Γι' αυτό και κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μερικές γυναίκες βιώνουν έναν πιο απολαυστικό οργασμό για πρώτη φορά.

Μπορεί ο οργασμός κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης να είναι επιβλαβής για το μωρό σας;

Αυτός είναι ένας κοινός φόβος, αλλά αδικαιολόγητος. Εκτός αν έχετε ένα συγκεκριμένο ιατρικό πρόβλημα και ο γιατρός, σας έχει προτείνει να αποφύγετε το σεξ ή τη σεξουαλική κορύφωση. Αν δεν συμβαίνει τίποτε από αυτά τα δύο τότε δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για τον οργασμό κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Ο οργασμός είναι ασφαλής και για εσάς και για το μωρό σας. Επιπλέον κάνει καλό στην ψυχολογική και συναισθηματική σας υγεία.

πηγή: verywellfamily.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved