«Ο καθρέφτης και η προφητεία του Γκρέϊνορθ!»-Ένα βιβλίο για μικρούς και μεγάλους

Έφτασε εντελώς τυχαία στα χέρια μου το βιβλίο του Αντώνη Μυλωνάκη «Ο καθρέφτης και η προφητεία του Γκρέϊνορθ!», ένα βιβλίο που προορίζεται για τα παιδιά ηλικιών 8-14 ετών.

«Ο καθρέφτης και η προφητεία του Γκρέϊνορθ!»-Ένα βιβλίο για μικρούς και μεγάλους

Γράφει η Μαργαρίτα Νικολάου

Η κόρη μου είναι επτά οπότε, βρήκε τη θέση του στη δική μου βιβλιοθήκη με τα βιβλία που διαβάζω συνήθως πριν ξαπλώσω. Ένα βράδυ και καθώς έψαχνα ένα παραμύθι για να διαβάσω στην μικρή μου, μου είπε: «Μαμά δεν θέλω από τα δικά μου βιβλία. Θέλω να μου διαβάσεις αυτό που έβαλες στα βιβλία σου. Αυτό με την πριγκίπισσα! Είναι για παιδιά αφού μιλάει για πριγκίπισσες και έτσι θέλω να το βάλεις στη δική μου βιβλιοθήκη!». Δεν κατάλαβα για πιο βιβλίο μιλούσε, μέχρι που πήγε μόνη της και μου το έφερε.

Διστακτικά άρχισα να της το διαβάζω, αλλά από το πρώτο λεπτό μας συνεπήρε και τις δύο. Μιλά για την πριγκίπισσα χωρίς όνομα που μόλις αντίκρισε για πρώτη φορά το είδωλό της, πήρε στην αγκαλιά της τον καθρέφτη και έπεσε από τον πύργο της. Αιώνες αργότερα, ένα νεαρό κορίτσι, η Άννυ, έχοντας λησμονήσει τα πρώτα της χρόνια στο ορφανοτροφείο και τον αγαπημένο της φίλο, τον Τόμας, έρχεται αντιμέτωπη με την προφητεία.

KATHREFTIS EXOFYLLO LOW RES 2

Το βιβλίο το ολοκληρώσαμε μέσα σε 4 νύχτες. Τόσες, μας πήρε για να το διαβάσουμε μαζί, αν το είχα διαβάσει μόνη μου σίγουρα θα το είχα ολοκληρώσει το ίδιο βράδυ. Όσο για την κόρη μου; Εκείνη φαίνεται να ενθουσιάστηκε περισσότερο από εμένα. Ήταν η πρώτη φορά που δημιούργησε εικόνες στο μυαλό της μιας και το βιβλίο δεν είχε ούτε μια εικόνα. Μπήκε στη διαδικασία να φανταστεί πώς είναι η πριγκίπισσα, πού υπήρχαν έπιπλα στο κάστρο, πώς ήταν η "κακιά" κουβερνάντα. Πρώτη φορά, συζητούσαμε μαζί για μια ιστορία και λέγαμε η μία στην άλλη κάθε μέρα, ότι ανυπομονούμε να νυχτώσει για να συνεχίσουμε την ιστορία που αφήσαμε την προηγούμενη μέρα στη μέση. Βλέπετε, δεν τολμούσα να διαβάσω ούτε λέξη παραπάνω, όταν τα βλέφαρά της έκλειναν από τη νύστα και έτσι το βιβλίο (και εμείς) περίμενε υπομονετικά στο κομοδίνο μέχρι το επόμενο βράδυ.

«Μαμά, αυτό το βιβλίο μου άρεσε πολύ. Θα το διαβάσω σιγά-σιγά μόνη μου ξανά! Και μην το βάλεις στα δικά σου βιβλία. Βάλτο στη βιβλιοθήκη μου με τα άλλα "μεγάλα" βιβλία!», μου είπε όταν ολοκληρώσαμε το βιβλίο.

«Ο καθρέφτης και η προφητεία του Γκρέϊνορθ!» ένα βιβλίο ιδανικό για τους μικρούς αναγνώστες που λατρεύουν την περιπέτεια και το μυστήριο. Μπορείτε να το βρείτε από τις εκδόσεις της Μικρής Άρκτου.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved