4 πράγματα που δεν πρέπει να κάνουμε αμέσως μετά το φαγητό

O χρόνος μας πιέζει και παραπάνω από τη μισή μας μέρα την περνάμε τρέχοντας!

4 πράγματα που δεν πρέπει να κάνουμε αμέσως μετά το φαγητό

Υπάρχουν όμως μερικά πράγματα που δεν πρέπει να τα κάνουμε βιαστικά!

Ας δούμε τι πρέπει να αποφεύγουμε μετά το φαγητό:

1. Μπάνιο (και ντους)
Όταν κάνουμε ντους ή μπάνιο, η θερμοκρασία του σώματός μας είναι ελαφρώς αυξημένη, καθώς ο οργανισμός στέλνει στο δέρμα λίγο περισσότερο αίμα από το σύνηθες. Αυτό μπορεί να διαταράξει τη διαδικασία της πέψης και να επιβραδύνει την απορρόφηση της τροφής. Ειναι σοφό να περιμένετε να περάσει πάνω από 30 λεπτά αφού φάτε, πριν μπείτε στο μπάνιο.

2. Ύπνος
Ο ύπνος με γεμάτο στομάχι προκαλεί πολλές διαταραχές, όπως η εμφάνιση της καούρας, της παλινδρόμησης, και την αύξηση της οξύτητας του στομάχου. Επιπλέον, έχει αποδειχθεί ότι ο ύπνος αμέσως μετά από ένα γεύμα αυξάνει τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου. Περιμένετε να χωνέψετε και κοιμηθείτε μετά. Και αν δε μπορείτε να περιμένετε 2 ώρες που συνιστούν οι γιατροί, τότε τουλάχιστον καθίστε με ανασηκωμένη πλάτη, όχι τελείως οριζόντια για να μην έχετε προβλημα.

3. Γυμναστική
Οσες τυψεις κι αν νιώθετε αν φάγατε πολύ, ΠΟΤΕ μην πάτε μετά για γυμναστική. Το γεμάτο στομάχι μπορεί να προκαλέσει δυσφορία σε μορφή λόξυγκα και ναυτία, καθώς και πιο σοβαρές συνέπειες, με τη μορφή αυξημένων και τραυματικών επιληπτικών κρίσεων. Αν έχετε φουσκώσει, κάνετε ένα ήσυχο περίπατο και τίποτα παραπάνω

4. Κάπνισμα
Μην καπνίσεις: Βέβαια το κάπνισμα είναι κακό όχι μόνο μετά από τα γεύματα αλλά και κάθε άλλη ώρα της ημέρας, γιατί περιέχει τοξίνες, καρκινογόνα και διάφορα άλλα συστατικά που αποδεδειγμένα βλάπτουν τον ανθρώπινο οργανισμό και μακροχόνια μπορεί να προκαλέσουν εμφύσημα και καρκίνο. Έκτός όλων των άλλων όμως, έχει βρεθεί επίσης ότι το κάπνισμα μπορεί να χειροτερεύσει τα συμπτώματα του ευερέθιστου εντέρου και της ελκώδους κολίτιδας, καθώς επίσης ότι έχει αρνητική επίδραση στην λειτουργία των μυών του παχέως εντέρου και κατ' επέκταση στην συνολική πεπτική λειτουργία. Αν δεν αντέχετε χωρίς τσιγάρο, καπνίστε τουλάχιστον 20 λεπτά αργότερα μετά το γεύμα.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved