Τι να προσέξετε στο πέταγμα του χαρταετού

Το πέταγμα του χαρταετού την Καθαρά Δευτέρα ενθουσιάζει τα παιδιά ειδικά αν έχουν ενεργό συμμετοχή.

Τι να προσέξετε στο πέταγμα του χαρταετού

Χρειάζεται όμως προσοχή, ειδικά αν το μέρος που επιλέξετε για το πέταγμα του χαρταετού είναι σε πάρκα εντός της πόλης ή κοντά σε ηλεκτροφόρα καλώδια. Για το λόγο αυτό ο Διαχειριστής Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ) ενόψει της Καθαρής Δευτέρας συνιστά προσοχή στο πέταγμα του χαρταετού, καθώς υπάρχει σοβαρός κίνδυνος ηλεκτροπληξίας και διακοπής της ηλεκτροδότησης στην περιοχή.

Σε περίπτωση που ο χαρταετός μπλεχτεί στα καλώδια, o ΔΕΔΔΗΕ σας καλεί να μην επιχειρήσετε να τον απελευθερώσετε τραβώντας το σπάγκο ή χρησιμοποιώντας άλλα αντικείμενα, ακόμη και ξύλινα, και μην προσπαθήσετε να αναρριχηθείτε πάνω σε ικριώματα ή στύλους διανομής ηλεκτρικού ρεύματος ή ηλεκτροφωτισμού, ούτε και σε σημεία που βρίσκονται κοντά σε ηλεκτροφόρα καλώδια

Αν χρειαστείτε βοήθεια, ειδοποιήστε τις βλάβες του ΔΕΔΔΗΕ ή επικοινωνήστε με το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής.

Για την αποκατάσταση τυχόν βλαβών από το πέταγμα των χαρταετών, ο ΔΕΔΔΗΕ θα έχει διαθέσιμα αυξημένα συνεργεία σε όλη τη χώρα.

Φεύγοντας, μην αμελήσετε να μαζέψετε τυχόν απορρίμματα. Κι αν σπάσει ο χαρταετός εννοείται ότι δεν τον αφήνετε εκεί που κατέπεσε, αλλά τον μαζεύετε είτε για να τον φτιάξετε (η καλύτερη επιλογή) ή να τον πετάξετε στα σκουπίδια (ή στην ανακύκλωση αν είναι φτιαγμένος από ανακυκλώσιμα υλικά). Φροντίστε να αφήσετε τον χώρο όπως τον βρήκατε και προτρέψτε τα παιδιά να αναλάβουν τη συλλογή αντικειμένων που είναι προς ανακύκλωση!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved