7 λάθη που κάνουν σχεδόν όλες οι γυναίκες

Υπάρχει ένας μύθος ότι οι άνθρωποι ερωτεύονται με την πρώτη ματιά και η αγάπη τους είναι αιώνια.

7 λάθη που κάνουν σχεδόν όλες οι γυναίκες

Με τα χρόνια συνειδητοποιούν ότι τελικά τα πράγματα δεν ήταν όπως τα είχαν φανταστεί και κάπου εκεί ξεκινούν τα προβλήματα. Και απευθύνονται σε ψυχολόγο ή σε σύμβουλο γάμου. «Κατά κανόνα, οι άνδρες θέλουν μόνο να αποδείξουν ότι γυναίκες κάνουν λάθος. Αυτό είναι το μόνο που περιμένουν από έναν ψυχολόγο. Νομίζω ότι οι άνδρες απλά αντιδρούν στις γυναίκες. Γι' αυτό και ο μόνος λόγος για τον οποίο δουλεύω με τις γυναίκες είναι επειδή πιστεύω ακράδαντα ότι όταν αλλάζει η γυναίκα, μπορεί να αλλάξει και η σχέση τους», αναφέρει η ψυχολόγος Anna Itoko.

Από την εμπειρία της όπως λέει η ίδια προκύπτει ότι οι γυναίκες, ανεξαρτήτως οικονομικής και κοινωνικής κατάστασης, κάνουν τα εξής λάθη:

1.Μιλάνε υπερβολικά πολύ
Αποφεύγουν να εστιάσουν στο κυρίως θέμα και φλυαρούν. Συχνά το κάνουν γιατί θέλουν να αποφύγουν να μιλήσουν για την ουσία του θέματος και άλλες γιατί αρνούνται να αποδεχθούν ένα γεγονός.
2. Επιλέγουν πάντα τα δύο άκρα και όχι τη μέση οδό
Οι γυναίκες κάνουν το ίδιο λάθος. Αιωρούνται μεταξύ του να είναι «πάντα διαθέσιμες» και «ποτέ διαθέσιμες». Η γυναίκα όμως είναι συνδυασμός ενός κοριτσιού και μιας μητέρας. Μαζί αυτά τα δύο στοιχεία συνθέτουν μία γυναίκα που ξέρει πώς να είναι ευέλικτη. Όταν μαθαίνει να κατανοεί τα συναισθήματά της, μπορεί να είναι ήρεμη και συνεπής στις προσωπικές της ανάγκες αλλά και των άλλων.
3. Είναι επικριτικές
Οι γυναίκες συχνά προσπαθούν να επιστήσουν την προσοχή των ανδρών λέγοντάς τους ότι δεν έχουν εκπληρώσει τις προσδοκίες τους. «Είσαι τεμπέλης!» «Δεν είσαι αρκετός», «Πότε θα πάρεις μία απόφαση;», είναι μερικές από τις φράσεις που χρησιμοποιούν πάνω στα νεύρα τους. Όμως είναι αυτή η λύση; Θα έπρεπε να δοκιμάζουν να χρησιμοποιούν φράσεις όπως «Ξέρεις πόσο θλιβερά αισθάνομαι;» ή «Είμαι πολύ αναστατωμένη γιατί όταν σου εξήγησα πόσο σημαντικό είναι αυτό για μένα, ήλπιζα πως θα καταλάβαινες». Με τον τρόπο αυτό, η γυναίκα μοιράζεται με τον άνθρωπό της την ευθύνη για την κατάστασή της.
4. Δεν αναγνωρίζουν τι είναι ευτυχία
Εδώ υπάρχει μεγάλη ευθύνη των γονιών που δεν έμαθαν στα παιδιά τους τι σημαίνει ευτυχία. Έτσι, όταν ένα κορίτσι ξεκινά στη ζωή, δεν ξέρει τι σημαίνει να είσαι πραγματικά ευτυχισμένος. Συγχέει την ευτυχία με την ικανοποίηση ακόμα και με την παροδική επιβράβευση.
Το κύριο καθήκον των γονιών είναι να μάθουν στα παιδιά τους τι είναι ευτυχία.
5. Όταν μεγαλώνουν γίνονται επιφυλακτικές και ξεχνούν να δείχνουν την αγάπη τους
Με τα χρόνια οι γυναίκες παύουν να εκφράζουν τα συναισθήματά τους στον σύντροφό τους, είτε γιατί το θεωρούν περιττό, είτε δεδομένο. Όμως με αυτό τον τρόπο το μόνο που επιτυγχάνουν είναι να οδηγούν τη σχέση τους σε τέλμα. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να θυμούνται είναι πόσο σημαντικό είναι να δείχνουν τα συναισθήματά τους και να τα αποδέχονται.
6. Δεν αφήνουν κανένα να μιλήσει
Το θέμα είναι ότι οι γυναίκες βλέπουν τις λεπτομέρειες σε αντίθεση με τους άντρες που βλέπουν μόνο τη μεγάλη εικόνα. Όμως συχνά χρειάζεται να μπορούν να ακούνε με προσοχή ό,τι έχουν να τους πουν, χωρίς να τους διακόπτουν ή να τους επικρίνουν πριν καν προλάβουν να αρθρώσουν κουβέντα.
7. Δεν αναγνωρίζουν την ομορφιά τους ( εσωτερική και εξωτερική)
Περνούν ώρες μπροστά στον καθρέφτη όταν είναι να βγουν έξω με φίλους και αδιαφορούν για το πώς είναι μέσα στο σπίτι. Ξαφνικά περνούν κρίση ταυτότητας και συνήθως κατηγορούν το σύντροφό τους για την «κατάντια» τους. Αυτό δεν είναι μια υγιής στάση και θα πρέπει να εκριζωθεί. Το να μάθει να νοιώθει όμορφη μία γυναίκα είναι δική της προσωπική υπόθεση και πρέπει να παλέψει γι’ αυτή.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved