To My Playce δεν είναι απλά ένας παιδότοπος

Το My Playce, το ανακάλυψα όταν η Έλενα ήταν 4 ετών. Τότε ήταν που σκέφτηκα πόσο πολύτιμο χρόνο είχα χάσει όλα τα προηγούμενα χρόνια που δεν έτυχε να μάθω πληροφορίες γι’ αυτό. Όμως ποτέ δεν είναι αργά, αφού σε λίγους μήνες θα μπορέσουμε να ξεκινήσουμε με την μικρή μου!

To My Playce  δεν είναι απλά ένας παιδότοπος

Το My Playce δεν είναι ένας κοινότυπος παιδότοπος σαν αυτούς που έχετε δει στην Αθήνα. Βασικά δε θα το κατέτασσα σε αυτή την κατηγορία. Γιατί αυτός ο χώρος είναι ο ορισμός της δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά. Για την ακρίβεια σήμερα μετράει 5 χώρους δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά από 16 μηνών έως 7 ετών. Χώροι στους οποίους τα παιδιά μπορούν να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους μέσα από οργανωμένες ομάδες δραστηριοτήτων και να περάσουν ποιοτικό και ευχάριστο χρόνο είτε με τους γονείς τους, είτε με συνομηλίκους τους.

To My Playce διανύει σήμερα τον 9ο χρόνο λειτουργίας του. Μέσα σε αυτά τα χρόνια έχουν περάσει από τις πόρτες του πολλές οικογένειες και έχουν ακουστεί πολλές φωνούλες ενθουσιασμού, πολλά πειράματα, πολλές συνταγές και πολλές ακαταστασίες. Η ιδέα προέκυψε όταν 2 ψυχολόγοι (Μάγια Αλιβιζάτου και Αλεξία Βερνίκου) θέλησαν να δημιουργήσουν ένα χώρο στον οποίο θα περνούσαν ευχάριστα και δημιουργικά τόσο τα παιδιά όσο και οι γονείς τους. Έτσι γεννήθηκαν οι Μικροί Σκούφοι, οι Μικροί Πικάσο, οι Μικροί Συνθέτες και οι Μικροί Πρωταθλητές.

Τα παιδιά στο My Playce παίζουν, δημιουργούν και εξερευνούν σε μικρές ομάδες. Τα κάνουν όλα αυτά μέσα από τις δραστηριότητες που θα επιλέξουν, όπως είναι η Μαγειρική, η Μουσική, τα Καλλιτεχνικά, η Γυμναστική, τα Playgroup στα αγγλικά, ο Χορός, το Judo και το θεατρικό παιχνίδι. Μέσα από τις δραστηριότητες αυτές, ακονίζουν το μυαλό τους, ενεργοποιούν τη φαντασία τους, γνωρίζουν τις ικανότητές του σώματός τους, εξασκούν τη λεπτή και τη αδρή κινητικότητά τους, εμπιστεύονται τον εαυτό τους και ευχαριστιούνται!

Το My Playce αποτελεί ένα ιδανικό μεταβατικό στάδιο μεταξύ σπιτιού και σχολείου και οι γονείς έχουν την ευκαιρία να δουν το παιδί τους εν δράση. Να παρατηρήσουν πως λειτουργεί μέσα στην ομάδα, ποια είναι τα δυνατά του στοιχεία και πως διαχειρίζεται καταστάσεις και κανόνες. Επιπλέον έχουν τη δυνατότητα να παίξουν πραγματικά και δημιουργικά μαζί του, αφήνοντας τις έγνοιες τους εκτός τάξης. Έτσι γίνονται και αυτοί για λίγο παιδιά.

Στο My Playce τα παιδιά κερδίζουν ένα χώρο στα «μέτρα» τους, σχεδιασμένο ειδικά γι αυτά. Έναν χώρο που γρήγορα αγαπούν και εμπιστεύονται και τον νιώθουν δικό τους. Σε δεύτερο χρόνο, ο χώρος αυτός γίνεται μέρος της καθημερινότητάς τους, μαθαίνουν να λειτουργούν σε ομάδες, να έχουν τη ρουτίνα τους, να δοκιμάζουν και να ανακαλύπτουν τις δυνατότητές τους. Και φυσικά να επιβραβεύονται για την προσπάθεια και τα κατορθώματά τους.

Το My Playce αυτή τη περίοδο...

• Ξεκίνησε μόλις το καινούριο τρίμηνο, οι εγγραφές συνεχίζονται.
• Οι Μικροί και Ανεξάρτητοι λειτουργούν για παιδιά 2 έως 4 ετών και αποτελούν το ιδανικό μεταβατικό στάδιο μεταξύ σπιτιού και σχολείου για τα παιδιά που θα πάνε παιδικό σταθμό το Σεπτέμβριο.
• Ζωγραφική, μουσική, γυμναστική, μαγειρική για τα παιδιά μικρότερων ηλικιών.
• Εργαστήρια Κεραμικής, Θεατρικό Παιχνίδι, playgroup στα αγγλικά, χορός και judo για τα παιδιά μεγαλύτερων ηλικιών.
• Οι χώροι διατίθενται για πάρτι τα Σαββατοκύριακα.
• Ψυχολόγοι διαθέσιμοι για ατομικές συναντήσεις που αφορούν το παιδί και την οικογενειακή καθημερινότητα.

Δε θα πρότεινα ποτέ σε μανούλες πράγματα, ασχολίες και καταστάσεις που πρώτα δεν εγκρίνω εγώ ως μαμά! Γι’ αυτό λοιπόν σας προτρέπω να δοκιμάσετε έστω μία φορά να επισκεφτείτε το My Playce με τα μικρά σας! Να είστε σίγουρες ότι θα ενθουσιαστείτε εσείς αλλά κυρίως τα παιδάκια σας!

Καλή σας μέρα,

Δέσποινα Καμπούρη

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved