Αυγά: Πόσο μειώνουν τον κίνδυνο εγκεφαλικού, πόσα να τρώτε

Το αυγό είναι μια πλήρης τροφή, καθώς είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας, σελήνιο, ιώδιο και βιταμίνη Β2 (ριβοφλαβίνη).

Αυγά: Πόσο μειώνουν τον κίνδυνο εγκεφαλικού, πόσα να τρώτε

Επίσης, περιέχει σίδηρο, μολυβδένιο, βιταμίνη Β12, παντοθενικό οξύ και βιταμίνη D.

Λόγω της περιεκτικότητας του κρόκου του σε χοληστερίνη όμως, επικρατούσε μέχρι πρόσφατα η αντίληψη ότι ανεβάζει τα επίπεδα χοληστερίνης στο αίμα.

Διαβάστε περισσότερα στο onmed.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved