Checklist για το ρεβεγιόν -Μην ξεχάσετε να προνοήσετε για τα παιδιά!

Στην ελληνική οικογένεια το βράδυ της Παραμονής Πρωτοχρονιάς, πολύ συχνά γιορτάζεται με ένα μεγάλο τραπέζι, για συγγενείς και φίλους, στο οποίο όλοι δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό.

Checklist για το ρεβεγιόν -Μην ξεχάσετε να προνοήσετε για τα παιδιά!

Αν φέτος είστε εσείς που θα καλέσετε την οικογένεια ή/και τους καλούς σας φίλους στο σπίτι σας, ορίστε μερικές συμβουλές για να θυμούνται όλοι πόσο όμορφα πέρασαν στο σπίτι σας!

1. Διάθεση
Ολα ξεκινούν από το χαμόγελό σας. Μην είστε νευρική ή οξύθυμη, ακόμη κι αν έχετε μείνει πίσω στους χρόνους σας. Η καλη σας διάθεση θα μεταδοθεί και στους υπόλοιπους

2. Μουσική
Επιλέξτε από πριν τη μουσική που θα ακούτε. Φτιαξτε τη λίστα, ή βρείτε τον σταθμό, ή αναθέστε σε κάποιον να το κάνει για σας. Πάντως μην το αφήσετε στην τύχη και αγχωθείτε και γι αυτό

3. Σπίτι/Διακόσμηση
Φροντίστε το σπίτι σας να είναι καθαρό και περιποιημένο και όμορφα στολισμένο. Αποφασίστε αν θέλετε κάποια ειδική διακόσμηση και κάντε τη από νωρίς, αλλιώς κρατήστε την τυπική χριστουγεννιάτικη διακόσμησή σας και για αυτό το βραδυ με τους καλεσμένους σας.

4. Τραπέζι
Το σωστό στήσιμο του τραπεζιού έχει κανόνες. Μάθετέ τους και ακολουθήστε τους για να μη μπλεχτείτε με μαχαροπιρουνα, χαρτοπετσέτες και πιατάκια.

5. Μενού
Να έχετε στο νου σας όλους σας τους καλεσμένους και να σεβαστείτε τις επιθυμίες τους. Μην έχετε φαγητά που δεν τρώνε οι περισσότεροι, απλώς επειδή αρέσει σε σας ή είναι εντυπωσιακό.

Επίσης, μία σημαντική σημείωση: Συνεννοηθείτε για το αν θέλετε κάποιος να σας φέρει κρασί ή κάποιο γλυκό και μην αφήσετε τέτοια θεματα στην τυχη τους. Είτε φροντίστε να τα έχετε όλα εσείς, είτε ζητήστε από τους δικούς σας τι θέλετε να φέρουν, αν δε μπορείτε να τα έχετε όλα εσεις.

6. Καλεσμένοι
Η σύνθεση. Φροντίστε η παρέα να είναι καλή, να σας πηγαίνει, να είναι άνθρωποι αγαπημένοι σας, με τους οποίους πραγματικά θέλετε να περάσετε την αλλαγή του χρόνου!

7. Παιδιά
Προνοήστε για τα παιδιά. Στρώστε τους ένα μικρό τραπεζάκι, με πιο παιδικά σερβίτσια που δε σπάνε, και φροντίστε το μενού σας να περιλαμβάνει ζυμαρικά, κοτομπουκιές ή κάτι άλλο που σας φαίνεται εύκολο και δημοφιλές. Επίσης, κρατήστε μια σαλάτα απλή για τα παιδιά, χωρίς ξηρους καρπούς, και περιεργες σως που δε θα θέλουν να πλησιάσουν. Ακόμη, φροντίστε να έχετε και ενα γλυκάκι για αυτα, έστω ένα απλό σοκολατακι, γιατι αυτά που θα σας φέρουν δε μπορειτε να ξέρετε αν τα τρώνε όλα τους...
Αν έχετε την οικονομική δυνατότητα, πάρτε μικρά παιχνίδια για να τους δώσετε στην αλλαγή του χρονου, και να μείνουν απασχολημένα με τα δώρα τους για όσο... μπορέσετε!
Αν θέλετε να παιξετε όλοι μαζι, μπορείτε να παίξετε επιτραπέζια ή άλλα οικογενειακά παιχνίδια όπως παντομιμα, και φυσικά μπορείτε να στήσετε ένα ωραιότατο καραόκε πάρτυ!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved