Μοιραστείτε τη μαγεία των Χριστουγέννων παρέα με τα παιδιά σας

Πάει ο καιρός που τηλεφωνούσα στην κολλητή μου φίλη για να βγούμε για καφέ και να κάνουμε μαζί τις χριστουγεννιάτικες αγορές μας. Τώρα η νέα μου φίλη, η νέα μου συντροφιά, δεν είναι άλλη από τη μικρή μου κόρη. Το πρόσωπο που ήρθε να μου θυμίσει ξανά το πώς είναι να είσαι ξανά παιδί και τον άνθρωπο που είναι πια η παρέα μου σε ό,τι και αν κάνω.

Μοιραστείτε τη μαγεία των Χριστουγέννων παρέα με τα παιδιά σας
eikona1a

Γράφει η Μαργαρίτα Νικολάου

Φωτογραφίες: Λευτέρης Παρτσάλης

Τώρα τις βόλτες και τα ψώνια μου τα κάνω παρέα με το κορίτσι μου. «Νικόλ, είσαι έτοιμη;», της είπα όταν πήγα να την πάρω από το σχολείο χθες μεσημέρι. «Μαμά, που θα πάμε;». «Έκπληξη», της είπα και μπήκαμε στο αυτοκίνητο. Την παρατηρούσα από τον καθρέφτη πως κοιτούσε με κάθε λεπτομέρεια το δρόμο, μήπως και καταλάβει το πού την οδηγούσα. Ο προορισμός μας ήταν ένας! Το Golden Hall. Καλά όλα τα χριστουγεννιάτικα πάρκα δεν λέω, αλλά κάθε μέρα δεν μου περισσεύουν χρήματα για τις εισόδους των πάρκων κλπ. Έτσι λοιπόν το Golden Hall ήταν ο ιδανικός προορισμός. Θα συνδύαζε το παιχνίδι, το χριστουγεννιάτικο θέαμα και τις χριστουγεννιάτικες αγορές μου φυσικά για τα ανίψια μου και τα παιδιά των φίλων μου.

eikona1

Όταν φτάσαμε στο Παραμυθένιο Δάσος του Golden Hall η Νικόλ ξετρελάθηκε! «Μαμά, τι όμορφα που είναι εδώ!» μου είπε και αρχίσαμε να κάνουμε βόλτα στον προαύλιο χώρο. Εκεί έχει στηθεί ένα δάσος με φυσικά δέντρα, θάμνους, και πολλές πολλές εκπλήξεις για όλη την οικογένεια. Μπήκαμε από την είσοδο του τεράστιου βιβλίου και κάπως έτσι ξεκίνησε η διασκεδαστική βόλτα μας μέσα στον καταπράσινο λαβύρινθο. Εκεί, έμαθα ότι χιονίζει κιόλας. Ναι!!!! Αληθινό χιόνι, πέφτει κάθε μέρα, στις 17.30 και στις 19.00 και κάνει τα παιδιά να ξετρελαίνονται από χαρά. Εκτός από αυτό όμως ακόμη ένα διαδραστικό παιχνίδι περιμένει τα παιδιά εκεί. Ο Διαγωνισμός « Κυνήγι Θησαυρού»! Τα παιδιά ανακαλύπτουν τόσο στον λαβύρινθο όσο και τα παιδικά καταστήματα μέσα στο Golden Hall, γράμματα που αν τα συλλέξουν θα σχηματίσουν τη φράση «ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ», δίνοντάς τους έτσι τη δυνατότητα να κερδίσουν κάποιο δώρο μετά από κλήρωση. Όλα τα παιδάκια συμμετέχουν στην κλήρωση, ανεξάρτητα εάν βρουν τη φράση!

eikona3
eikona4
eikona5
eikona6

Φυσικά, εμείς δεν γινόταν να μην ακολουθήσουμε όλα αυτά τα στοιχεία... Έτσι μπήκαμε στο Golden Hall, για να ψωνίσουμε όλα όσα θέλαμε και έπειτα να φάμε το παγωτάκι που της υποσχέθηκα. Αν και Δεκέμβρης, αν και φοβάμαι τις ιώσεις... ένα παγωτάκι επιβάλλεται για να κλείσει όμορφα η βόλτα μας.

eikona7

Η Νίκολ όμως, για κακή μου τύχη, δεν ήθελε να με ακολουθήσει παντού... Έτσι την άφησα για λίγο στον 2ο όροφο του Golden Hall, στο I-Play, έναν παιδότοπο με φύλαξη, που επιτρέπει στους γονείς να κάνουν ανενόχλητοι και χωρίς γκρίνια τη βόλτα τους. «Μαμά, να έρθεις να με πάρεις να πάμε μαζί στα Lego® και μετά να φάμε το παγωτό που μου υποσχέθηκες, εντάξει;».

eikona8

Έτσι, άρχισα τις αγορές μου από τα Public στο ισόγειο του καταστήματος. Τι να πρωτοδιαλέξω; Ηλεκτρονικές συσκευές; Παραμύθια; Παιχνίδια; Είχα τόσες επιλογές. Τελικά, πήρα ένα διαδραστικό παιχνίδι για την ανιψιά μου, ένα tablet για το βαφτιστήρι μου και ένα μικρό δωράκι ζωγραφικής στην κόρη μου.

eikona9
eikona10
eikona11

Μετά τα Public, σειρά είχε το Παιχνιδόσπιτο επίσης στο ισόγειο του Golden Hall. Υπέροχα, πράγματα, μοναδικές τιμές... και κόσμος να ψωνίζει όπως και εγώ. Εντύπωση μου έκανε ένας παππούς που είχε πάρει μια αγκαλιά πράγματα για τα εγγόνια του. Ένα ποδήλατο, ένα κουκλόσπιτο και άλλα πολλά. Εγώ, από εκεί πήρα το δώρο του... Άγιου Βασίλη της κόρης μου. Τουβλάκια που δημιουργούν το κάστρο της αγαπημένης της ηρωίδας. Σσσσς, είναι μυστικό... μία που το αγόρασα και μία που το πήγα στο parking για να το κρύψω στο πορτμπαγκάζ.

eikona12
eikona13

Έπειτα επέστρεψα στο ισόγειο ξανά και επισκέφθηκα το Imaginarium. Θυμάμαι, όταν έγινα μαμά, η πρώτη μας βόλτα ήταν εκεί και τα πρώτα της παιχνίδια τα είχα πάρει από εκεί. Ξετρελάθηκα. Είχε τόσο ωραία παιχνίδια που δεν ήξερα πιο να πρωτοδιαλέξω. Ξύλινες κουζίνες για κορίτσια, πάγκος με εργαλεία για αγόρια και ένα τεράστιο κουκλόσπιτο που πραγματικά θαμπώθηκα. Υπέροχο. Μακάρι να είχα χώρο στο δωμάτιο της μικρής μου και σίγουρα κάποια στιγμή θα το έπαιρνα. Ίσως για την κόρη μου, ίσως για εμένα... Όπως και να έχει σίγουρα θα έπαιζα και εγώ κάποιες φορές μαζί της. Πήρα κάποια δώρα, για την κόρη μου και για την νονά της και αποχώρησα.

eikona14
eikona15
eikona16

Λίγο πριν πάω να πάρω το παιδί μου, που δεν σας κρύβω ότι μου έλειπε όση ώρα έκανα τις αγορές μου, πήγα στον 1ο όροφο του Golden Hall και επισκέφθηκα το κατάστημα Το Γαϊτανάκι. Ναι, αυτό το φημισμένο κατάστημα, που χρόνια τώρα πολλοί γονείς εμπιστεύονται για τα δώρα των παιδιών τους. Ξύλινες κούκλες, κουκλόσπιτα, κούκλες μωράκια που θύμιζαν αληθινά μωρά, διάφορα διακοσμητικά για κάθε ηλικία και κάθε γούστο. Από εκεί πήρα διαδραστικά παιχνίδια, για τον Ιωάννη, το γιο της φίλης μου. Ξύλινα παιχνίδια- εργαλεία που είμαι σίγουρη πώς θα ενθουσιάσουν τον μικρούλη μου.

eikona17
eikona18
eikona19

Αφού ανέβηκα στον 2ο όροφο, πήρα το κορίτσι μου που ενθουσιάστηκε όταν με είδε, ειδικά όταν κρατούσα στα χέρια μου τόσα δώρα και κατεβήκαμε ξανά στο ισόγειο για να πάμε στο κατάστημα Lego®. «Μαμά, μπορώ να κάτσω να παίξω όσο θα διαλέξεις δώρο για την ξαδερφούλα μου, Ευγενία;», μου είπε μόλις είδε ένα από τα πολλά hot spots που έχει τοποθετήσει η Lego®, μέσα στο Gοlden Hall για να απασχολεί τους μικρούς της επισκέπτες. «Φυσικά», της είπα, εξάλλου το κατάστημα ήταν ακριβώς δίπλα από τον χώρο που θα έπαιζε. Τα Lego®, πάντα μου άρεσαν ως παιχνίδια. Διαχρονική η αξία τους. Είχα και εγώ στην ηλικία της. Αφού διάλεξα δώρο για την ανιψιά μου, βγήκα και την είδα να παίζει με τα τουβλάκια έχοντας φτιάξει έναν υπέροχο πύργο.

eikona20
eikona21
eikona22

«Νικόλ, τέλος! Αυτό ήταν για σήμερα... κουράστηκα άσε που έχω τόσα πράγματα στα χέρια μου!», της είπα και μου απάντησε, «Μαμά, μην ξεχάσεις... μου υποσχέθηκες παγωτό! Πάμεεεε!» και κάπως έτσι οδηγηθήκαμε στο Ben & Jerry's. Της ζήτησα να διαλέξει ό,τι θέλει μέσα από τις τόσες υπέροχες γεύσεις που είχε η βιτρίνα. Η υπάλληλος, έφτιαξε ένα περιποιημένο σοκολατένιο παγωτό στο κορίτσι μου, με πολύχρωμα καραμελάκια και χρωματιστή τρούφα εγώ απλά αρκέστηκα σε ένα καφεδάκι. «Μαμά, το έφαγα όλο. Μην το πεις στον μπαμπά, θα είναι το μικρό μας μυστικό εντάξει;», με ρώτησε και δώσαμε τα χέρια, ότι από την περιπέτειά μας στο Golden Hall, θα του κρύψουμε ότι έφαγε ένα μικρό και λαχταριστό παγωτάκι!

eikona23
eikona24
eikona25

Τέλος και αφού είχαμε καταφέρει να μαζέψουμε όλα τα γράμματα από το Κυνήγι Θησαυρού, (γιατί αν δεν τα βρίσκαμε δεν επρόκειτο να φύγουμε- είχε ασκήσει βέτο βλέπετε) βρήκαμε τη λέξη (όχι, δεν θα σας την αποκαλύψω) και μπήκαμε στην κλήρωση για το δωράκι.

eikona26

Εμείς περάσαμε υπέροχα και ήταν μια υπέροχη εμπειρία. Αξίζει λοιπόν μαζί με τα παιδιά σας να επισκεφθείτε το Παραμυθένιο Δάσος του Golden Hall. Να θυμόσαστε πως η είσοδος είναι δωρεάν και τα παιδιά θα διασκεδάσουν χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση ενώ η διάρκεια είναι έως και τις 5 Ιανουαρίου. Ακόμη προλαβαίνετε και μείνετε μέχρι να χιονίσει! Τότε τα παιδιά θα ενθουσιαστούν ακόμη περισσότερο.

eikona27

Όσο για τα καταστήματα μέσα στο Golden Hall; Απλά σε όλους τους ενήλικες θα φτιάξουν τη διάθεση και θα ενισχυθεί το γιορτινό τους πνεύμα. Καλύπτει όλες τις ανάγκες, έχει δώρα για όλα τα γούστα και το πιο σημαντικό είναι φιλικό προς τα παιδιά. Σε όποια γωνιά και αν κοιτάξει κανείς έχει πράγματα και δωρεάν δραστηριότητες για όλα τα παιδιά.

eikona28
eikona29

Καλές γιορτές και καλές αγορές που είμαι σίγουρη ότι θα απολαύσετε όπως και εγώ στο Golden Hall!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved