Τέσσερα φυσικά αντιβιοτικά με ευεργετικές ιδιότητες

Την επόμενη φορά που θα είστε έτοιμη να ανοίξετε το κουτί αντιβίωσης, ελέγξτε πρώτα το φαρμακείο... της φύσης!

Τέσσερα φυσικά αντιβιοτικά με ευεργετικές ιδιότητες

Ας δούμε μερικά φυτσικά αντιβιοτικά που μπορεί να σας βοηθήσουν:

1. Πρόπολη.
Πρόκειται για το ρετσίνι ορισμένων δέντρων και συλλέγεται από τις μέλισσες-εργάτριες. Οι ιδιότητες της πρόπολης είναι πολλές: αντισηπτικές, αντιβιοτικές, αντιβακτηριακές, αντιμυκητικές και αντιιικές. Έρευνες αποδεικνύουν ότι δρα αποτελεσματικά σε λοιμώξεις του αναπνευστικού (π.χ. κρυολόγημα, γρίπη). Αν ο γιατρός σας συμφωνεί, θα σας ορίσει και τη συνιστώμενη δοσολογία.

2. Εχινάκεια
Θεωρείται ένα από τα καλύτερα φυσικά αντιβιοτικά και είναι γνωστή για τη διέγερση των αμυντικών μηχανισμών του ανοσοποιητικού συστήματος, γι’ αυτό και αρκετοί τη λαμβάνουν προληπτικά κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Χάρη στις ισχυρές αντιβιοτικές, αντιμικροβιακές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές της, συμβάλλει στη μείωση της διάρκειας του κρυολογήματος και στην άμεση ανακούφιση από τα συμπτώματά του.
Προσοχή στη δόση. Συμβουλευτείτε γιατρό ή φαρμακοποιό, γιατί παρά τις θαυματουργές της ιδιότητες, η συνεχής χρήση της για παρατεταμένα διαστήματα μπορεί να αποδυναμώσει το ανοσοποιητικό. Επίσης, δεν ενδείκνυται σε παιδιά κάτων των 10 ετών, οπότε θα πρέπει σίγουρα να συμβουλευτείτε τν παιδίατρό σας.

3. Ευκάλυπτος
Ο ευκάλυπτος θεωρείται ένα πολύ ισχυρό αντιμικροβιακό και αντιβιοτικό. Tο αιθέριο έλαιο ευκαλύπτου χρησιμοποιείται για να διευκολύνει την αναπνοή σε κρυολογήματα και ιγμορίτιδες, ενώ έχει και αντιπυρετική δράση. Οι εισπνοές ατμών ευκαλύπτου ανακουφίζουν το αναπνευστικό ενώ χαρίζουν ανακούφιση από τον πονόλαιμο και τους πονοκεφάλους.

Να θυμάστε ότι για τη χορήγηση οποιασδήποτε θεραπείας, χρειάζεστε πρωτα τη συμβουλή γιατρού και ο γιατρός θα χρειαστεί πλήρες ιατρικό ιστορικό.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved