Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης: Από τον Ιανουάριο οι ηλεκτρονικές αιτήσεις-Ποια είναι τα κριτήρια

Από τον Ιανουάριο 2017, το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης θα εφαρμοστεί στο σύνολο της ελληνικής Επικράτειας.

Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης: Από τον Ιανουάριο οι ηλεκτρονικές αιτήσεις-Ποια είναι τα κριτήρια

Για την εφαρμογή του εξασφαλίστηκαν 760 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία έχουν εγγραφεί στον προϋπολογισμό ενώ η πρώτη πληρωμή αναμένεται να γίνει, σύμφωνα με στελέχη της κυβέρνησης, τον Φεβρουάριο του 2017. Το ΚΕΑ απευθύνεται σε πολίτες που διαβιούν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας και συνδέεται με μία σειρά από κοινωνικές παροχές και μέτρα επανένταξης στην αγορά εργασίας.

Σε κάθε ενήλικο αντιστοιχεί ποσό 200 ευρώ τον μήνα που προσαυξάνεται κατά 100 ευρώ αν υπάρχει σύζυγος και κατά 50 ευρώ για κάθε τέκνο. Η ένταξη των δικαιούχων στο ΚΕΑ μπορεί να γίνεται ανά πάσα στιγμή με κριτήριο το εισόδημά τους των τελευταίων έξι μηνών.

Οι δικαιούχοι του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης θα έχουν παράλληλα και την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των ανασφάλιστων, παροχή σχολικών γευμάτων για τα παιδιά, κοινωνικό τιμολόγιο σε ρεύμα και νερό. Οι αιτούντες μπορούν να υποβάλουν αίτηση αυτοπροσώπως στα ΚΕΠ ή στις Υπηρεσίες Κοινωνικής Πρόνοιας των Δήμων. Εναλλακτικά, οι αιτούντες μπορούν να υποβάλουν αίτηση για το πρόγραμμα χρησιμοποιώντας την ηλεκτρονική αίτηση που είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (www.ypakp.gr ) ή στην ιστοσελίδα του ΚΕΑ (www.keaprogram.gr).

Οι βασικές πληροφορίες και τα δικαιολογητικά που όλοι οι αιτούντες θα πρέπει να συλλέξουν πριν ξεκινήσουν τη διαδικασία υποβολής της αίτησης είναι: Αριθμός ΑΜΚΑ, ΑΦΜ, πληροφορίες για το εισόδημα και για τα περιουσιακά στοιχεία, απόδειξη διαμονής, αριθμός τραπεζικού λογαριασμού και IBAN και, για τα φιλοξενούμενα μέλη, ΑΜΚΑ, ΑΦΜ και πληροφορίες για το εισόδημα.

Μπορείτε να κάνετε την αίτηση κάνοντας είσοδο με τα στοιχεία που έχετε ήδη στο TAXIS από εδώ

Ερωτήσεις και Απαντήσεις (FAQ) σχετικά με το ΚΕΑ εδώ

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved