Η λίστα των Χριστουγέννων: Παιχνίδια για παιδιά από 0-3 ετών

Δεν σας κρύβω, τα Χριστούγεννα είναι η αγαπημένη μου εποχή. Λατρεύω τους στολισμένους δρόμους, το χριστουγεννιάτικο δέντρο στο σπίτι, τα αμπαλαρισμένα δώρα που βάζουμε από κάτω, τη μυρωδιά του κουραμπιέ και του μελομακάρονου και... τις χριστουγεννιάτικες αγορές.

Η λίστα των Χριστουγέννων: Παιχνίδια για παιδιά από 0-3 ετών

Γράφει η Μαργαρίτα Νικολάου

Ναι! Το ομολογώ... είμαι Xmas-Holic. Αν γινόταν να φορώ στολή ξωτικού ή του Άγιου Βασίλη θα το έκανα... αλλά δυστυχώς ο άνδρας μου, περιορίζει τη μανία μου για τα Χριστούγεννα, μόνο στο σπίτι και στις αγορές. Άντε και σε καμιά χριστουγεννιάτικη στέκα για τα μαλλιά που κλέβω από το κουτί της κόρης μου ή τον κόκκινο σκούφο του Αγίου Βασίλη που βρίσκεται πάντα κρεμασμένος στο τζάκι.

Τα δώρα της κόρης μου, πάντα αγοράζονται μετά από το καθιερωμένο γράμμα που γράφουμε στονΆγιο Βασίλη... για εκείνη «υπάρχει» (ο Άγιος Βασίλης φυσικά) και λαχταρά για τη μέρα που θα ξυπνήσει και θα βρει κάτω από το δέντρο το δώρο της.

Τα δώρα, όμως των φίλων μας, τα διαλέγω εγώ. Και πραγματικά μου αρέσει πολύ. Το ίδιο θα κάνω και φέτος. Ο Ιωάννης, 2 ετών της φίλης μου Εύας, ο μόλις 5 μηνών ανιψιός μου και η λατρεμένη μπεμπούλα της φίλης μου Χρύσας, 11 μηνών, είναι τα παιδιά για τα οποία από τώρα ψάχνω για τα χριστουγεννιάτικα δώρα τους. Όχι, δεν είναι νωρίς... για την ακρίβεια μένουν 25 μέρες μέχρι τα Χριστούγεννα...

Για τον Ιωάννη, που πλέον είναι δύο ετών, σκανταλιάρης, με δική του προσωπικότητα, διάλεξα τον κύριο Πατάτα. Του Ιωάννη, του αρέσει να «χαλάει» και να «φτιάχνει», να βάζει τη μύτη αλλού για αλλού και τα πόδια στο κεφάλι... στα άλλα του παιχνίδια. Τι καλύτερο από τον κλασσικό και διαχρονικό Κύριο Πατάτα της Playskool (τον είχα και εγώ-αγαπημένο παιχνίδι). Έτσι θα μπορεί να φτιάξει τον δικό του Πατάτα και να βάλει τα μάτια στη θέση των αυτιών και το στόμα στη θέση των μαλλιών.

KYRIOS PATATAS

Για τον 5 μηνών Νικόλα, το γιος της ξαδέρφης μου, ξέρω τι θα πάρω. Ό,τι πήρα και εγώ στη Νικόλ, όταν γεννήθηκε. Τον Φωτεινό Αγκαλίτσα της Playskool. Η Νικόλ το είχε σε ροζ χρώμα... τώρα θα το πάρω σε μπλε. Θα του κρατά συντροφιές τη νύχτα και θα τον νανουρίζει μαζί με τοFold ‘nGoΑλεπουδάκι. Είναι μικρούλης, θέλει κάτι μαλακό και κάτι που θα το κάνει να εξερευνήσει τον νέο κόσμο που μέρα με τη μέρα αρχίζει να γνωρίζει όλο και περισσότερο.

agkalitsas
ALEPOUDAKI

Για την κόρη της Χρύσας, που είναι 11 μηνών πιστεύω ότι ο Ελεφαντούλης Αεροσυντριβάνι είναι ό,τι πρέπει. Της αρέσουν τα παιχνίδια με τις μπάλες. Ο Ελεφαντούλης Αεροσυντριβάνι της Playskool, είναι ένα παιχνίδι –φίλος για το παιδί. Τον έχω επιλέξει ξανά στο παρελθόν ως δώρο και η φίλη-μαμά που της το πήγα ακόμη μου λέει πώς ήταν μία από τις καλύτερες επιλογές παιχνιδιών και πως είχε γίνει το αγαπημένο παιχνίδι του γιου της.

elefantoylis

Αν και εσείς ψάχνετε δωράκια από τώρα για τα μικρά της οικογένειά σας, η Playskool θα πρέπει να είναι η πρώτη σας επιλογή. Πρόκειται για μελετημένα παιχνίδια που προσφέρουν την χαρά του παιχνιδιού αλλά ταυτόχρονα συμβάλλουν και στην ανάπτυξη των ικανοτήτων και δεξιοτήτων των μωρών ανάλογα με την ηλικία τους.

Καλές αγορές...

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved