Amanda Seyfried: «Πίστευα ότι είχα όγκο στον εγκέφαλο κι έμαθα ότι έχω ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή»

Για το γεγονός ότι ζει με ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή, αλλά και για το στίγμα που εξακολουθεί να υπάρχει γύρω από τη λήψη ψυχιατρικών φαρμάκων αναφέρθηκε σε συνέντευξή της η ηθοποιός Amanda Seyfried.

Amanda Seyfried: «Πίστευα ότι είχα όγκο στον εγκέφαλο κι έμαθα ότι έχω ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή»

«Είμαι σε θεραπεία με ψυχοφάρμακα και ποτέ δεν πρόκειται να την σταματήσω», είπε η 30χρονη ηθοποιός αποκαλύπτοντας ότι βρίσκεται σε θεραπευτική αγωγή εδώ και 11 χρόνια. «Λαμβάνω την χαμηλότερη δόση και δεν βλέπω να βρίσκομαι κοντά στο να διακόψω το φάρμακο. Ακόμα κι αν πρόκειται για πλασέμπο ή όχι, δεν θέλω να το ρισκάρω», δήλωσε.

Η νεαρή ηθοποιός είπε ακόμα ότι αγωνίζεται ενάντια στο στίγμα που φέρουν οι άνθρωποι που χρησιμοποιούν ένα «εργαλείο» για την υγεία τους, επισημαίνοντας ότι ψυχικές ασθένειες «θα πρέπει να λαμβάνονται τόσο σοβαρά όσο τίποτα άλλο... Αν μπορούμε να την αντιμετωπίσουμε, να την αντιμετωπίσουμε».

Η Amanda Seyfried, που έχει παίξει στις ταινίες «Μάμα μία» και «Οι άθλιοι» περιέγραψε τα προβλήματα που δημιουργούνται στην ανθρώπινη υγεία από το άγχος που πηγάζει από την ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή.

«Νόμιζα ότι είχα έναν όγκο στον εγκέφαλό μου... Έκανα μαγνητική τομογραφία και ο νευρολόγος μου με παρέπεμψε σε έναν ψυχίατρο. Έτσι έμαθα ότι πολλοί φόβοι μου δεν είναι πραγματικοί, αλλά χρειάζομαι πραγματική βοήθεια».

«Καθώς μεγαλώνω, οι ψυχαναγκαστικές σκέψεις και οι φόβοι μου έχουν μειωθεί πολύ. Γνωρίζοντας μάλιστα ότι πολλοί από τους φόβους μου δεν είναι πραγματικοί, με βοηθάει να νοιώθω καλύτερα», είπε η γνωστή ηθοποιός.

Διαβάστε επίσης

Ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή: Μπορεί να ξεκινά στη γέννα ή ακόμη και στην εγκυμοσύνη!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved