Μια τροφή βγαλμένη από σενάριο επιστημονικής φαντασίας!

Η φύση κρύβει απίθανους θησαυρούς. Κάθε μέρα ανακαλύπτονται νέα είδη ζωής και μαθαίνουμε ολοένα περισσότερα για τις... σχεδόν μαγικές ιδιότητες των φυτών και των βοτάνων. Οι ανακαλύψεις της επιστήμης μερικές φορές μας αφήνουν απλά με το στόμα ανοιχτό. Ζώα και φυτά παρουσιάζουν ιδιότητες που φαντάζουν βγαλμένες από κάποιο χολιγουντιανό σενάριο επιστημονικής φαντασίας και σήμερα θα μιλήσουμε για ένα... φύκι που έχει χαρακτηριστεί από τους επιστήμονες της NASA ως η «τροφή του μέλλοντος».

Μια τροφή βγαλμένη από σενάριο επιστημονικής φαντασίας!

Ο λόγος φυσικά για την σπιρουλίνα η ιστορία της οποίας μπορεί να εξάψει την φαντασία μικρών αλλά και μεγάλων! Η σπιρουλίνα, φύεται στη γη εδώ και 3,5 δισεκατομμύρια χρόνια και το όνομά της σημαίνει «μικρή έλικα»! Ονομάστηκε έτσι γιατί αποτελείται από πολλά κύτταρα που σχηματίζουν μεταξύ τους νημάτια, τα οποία πολλές φορές είναι σπειροειδή. Πρώτοι οι Αζτέκοι και οι Μάγια εξοικειώθηκαν με τις ευεργετικές ιδιότητες της σπιρουλίνας, αυτό το μικροσκοπικό φύκι με το χαρακτηριστικό κυανοπράσινο χρώμα, και σήμερα ξέρουμε τα πάντα για αυτή.

Λόγω της εξαιρετικής της σύνθεσης απορροφά ουσιαστικά όλο το φάσμα του ηλιακού φωτός και συγκεντρώνει την ενέργεια του ήλιου σε μορφή βιοφωτονίων. Όσο περισσότερη ενέργεια ήλιου (βιοφωτόνια) αποθηκεύει μια τροφή, τόσο μεγαλύτερη είναι η θερμαντική της ικανότητα. Μετρήσεις δείχνουν λοιπόν, ότι η φρέσκια σπιρουλίνα είναι μια από τις πλουσιότερες πηγές ενέργειας από τον ήλιο! Η «μαγεία» της όμως δεν σταματά εκεί! Η σπιρουλίνα της Superfoods είναι πολύ πλούσια σε πληθώρα συστατικών, που μάλιστα δεν υπάρχουν σε καμία άλλη φυτική τροφή σε τέτοια έκταση ή αναλογίες! Πιο σημαντικό από όλα όμως είναι ότι τα συστατικά της έχουν υψηλή βιοδιαθεσιμότητα, αφομοιώνονται δηλαδή και αξιοποιούνται σε πολύ μεγάλο βαθμό από τον ανθρώπινο οργανισμό. Αυτό που καθιστά την σπιρουλίνα της Superfoods πραγματικά μοναδική σε σχέση με τα άλλα φυτά είναι ότι τα διατροφικά συστατικά που περιέχει αυτό το θαυματουργό φυτό είναι άμεσα και εξ ολοκλήρου εύπεπτα. Απορροφούνται από τον ανθρώπινο οργανισμό σε ποσοστό πάνω από 95% σε αντίθεση με τις άλλες τροφές που έχουν ποσοστό απορρόφησης μικρότερο του 15%. Η σπιρουλίνα με λίγα λόγια περιέχει όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται ο οργανισμός και δεν μιλάμε μόνο για βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία...

proion 3

Η σπιρουλίνα περιέχει πλήρεις και υψηλής βιολογικής αξίας πρωτεΐνες, όλα τα αμινοξέα, λιπίδια, σάκχαρα, βιταμίνες (Β1, Β5 και Β6), χλωροφύλλη, τέσσερις διαφορετικές μοριακές μορφές β-καροτίνης και μεγάλες ποσότητες φυτοθρεπτικών ιχνοστοιχείων και μετάλλων όπως ο σίδηρος, το κάλιο, το μαγνήσιο και βιταμινών Ε, Α, Κ. Επίσης, αποτελεί πλούσια πηγή βιοχημικού οργανικού σιδήρου. Συγκεκριμένα είναι 58 φορές πιο πλούσια σε σίδηρο σε σχέση με το ωμό σπανάκι και 28 φορές πιο πλούσια σε σχέση με το ήπαρ του ωμού βοδινού! Έχει 3 φορές περισσότερη βιταμίνη Ε σε σύγκριση με το σπόρο του σιτάλευρου και η βιολογική της αξία είναι 49% μεγαλύτερη σε σχέση με εκείνη της συνθετικής βιταμίνης Ε. Ακόμα, περιέχει σε υψηλές ποσότητες β-καροτίνη (25 φορές περισσότερη από τα ωμά καρότα) ή αλλιώς προβιταμίνη Α και μάλιστα σε 4 διαφορετικές μοριακές μορφές σε ένα φυσικά σχηματισμένο χημικό σύμπλεγμα, το οποίο είναι πολύ πιο εύκολα απορροφήσιμο από ότι το β-καροτένιο του μπρόκολου ή του καρότου.

Δεν είναι δύσκολο να καταλάβεις λοιπόν πως μιλάμε για μια υπερτροφή που περιέχει ΟΛΑ όσα χρειάζεται ο οργανισμός μας σε αφθονία. Είναι το τέλειο συμπλήρωμα στην διατροφή σου αλλά και του παιδιού σου αφού «με μια γουλιά» μπορεί να του προσφέρει την πιο πλούσια θρέψη και να το κάνει να νιώθει (και εσένα δηλαδή) σαν... αστροναύτης που λαμβάνει το διαστημικό γεύμα του!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved