Λεκές από αποσμητικό: Πώς μπορείτε να τον εξαφανίσετε

Το αποσμητικό, ειδικά το καλοκαίρι, το χρησιμοποιούμε επί καθημερινής βάσης. Ωστόσο, είναι σύνηθες να σχηματίζονται λεκέδες, που είναι ιδιαίτερα αντιαισθητικοί, κυρίως στα λευκά και τα σκουρόχρωμα ρούχα.

Λεκές από αποσμητικό: Πώς μπορείτε να τον εξαφανίσετε

Οι λεκέδες όμως αυτοί δύσκολα απομακρύνονται με το απλό πλύσιμο.

Πώς λοιπόν μπορεί να εξαφανιστεί ο λεκές; Οι επιλογές είναι πολλές και εξαρτάται το αποτέλεσμα από την ύφανση του ρούχου.

Η αμμωνία ή το λεμόνι μπορούν να κάνουν θαύματα. Διαλύστε το χυμό ενός λεμονιού σε 1/4 φλ. νερό, ανακατέψτε καλά και απλώστε το διάλυμα πάνω στο λεκέ. Θα πρέπει να περιμένετε για τουλάχιστον μία ώρα μέχρι να το πλύνετε. Για την αμμωνία η ποσότητα είναι περίπου μισό κουταλάκι της σούπας.

Η μαγειρική σόδα και σε αυτή την περίπτωση μπορεί να κάνει θαύματα. Όχι από μόνη της, αλλά σε συνδυασμό με οξυζενέ το οποίο μπορείτε να προμηθευτείτε από το φαρμακείο.

Αναμειγνύετε τα δύο υλικά, έτσι ώστε να δημιουργηθεί μια πάστα, τη βάζετε πάνω στο λεκέ και την αφήνετε να δράσει για αρκετά λεπτά. Πλένετε το ρούχο στο πλυντήριο στη θερμοκρασία που αναφέρεται στην ετικέτα και ο λεκές έχει φύγει!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved