Kορίτσι-θαύμα: Έγραψε όπερα σε ηλικία 7 ετών! (βίντεο)

Η Alma Deutscher είναι 11 ετών και ετοιμάζεται να παρουσιάσει στη Βιέννη τη δική της όπερα!

Kορίτσι-θαύμα: Έγραψε όπερα σε ηλικία 7 ετών! (βίντεο)

Ξεκίνησε το βιολί σε ηλικία 3 ετών και μόλις τρία χρόνια μετά,σε ηλικία 6 ετών έγραψε την πρώτη της σονάτα για πιάνο ενώ μόλις έκλεισε τα 7 της χρόνια, είχε ήδη συνθέσει την πρώτη της όπερα, με το όνομα The Sweeper of Dreams.

opera

« Δεν είμαι ένας μικρός Μότσαρτ, είμαι η μικρή Alma», λέει με απίστευτη φυσικότητα το κορίτσι θαύμα της μουσικής. Η μικρή μένει μαζί με τους γονείς της, Guy και Janie στο Ντόρκινγκ της Βρετανίας. Ο πατέρας της, γλωσσολόγος με καταγωγή από το Ισραήλ και ερασιτέχνης φλαουτίστας, κατάλαβε ότι η κόρη του έχει κλίση στην μουσική από όταν κιόλας εκείνη ήταν 3 ετών. Αποφάσισε λοιπόν να μάθει βιολί χωρίς να μπορεί να προβλέψει την εκπληκτική εξέλιξή της.

parnets

Ομως η Alma, εκτός από συνθέτρια, παίζει και πιάνο. H ίδια, πάντως, αναφέρει ότι της είναι πολύ πιο εύκολο να έχει τις μελωδίες «έτοιμες» μέσα στο μυαλό της, απ’ ότι να τις καταγράψει στο χαρτί.

opera1

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του BBC Radio 4's Today, η μικρή αποκάλυψε πώς της έρχεται η έμπνευση: «Έχω ένα σκοινάκι, το οποίο γυρνάω γύρω-γύρω, λέγοντας ταυτόχρονα ιστορίες που βγάζω από το μυαλό μου και τότε, ξαφνικά, μια μελωδία ξεπηδά στο κεφάλι μου. Έτσι, βρίσκω τον ρυθμό».

opera2

Άλλες φορές, πάλι, ο ρυθμός και οι μελωδίες έρχονται λίγο πριν πάει για ύπνο τ βράδυ ή μόλις ξυπνήσει το πρωί. Ωστόσο, το κομμάτι της σύνθεση είναι για την ίδια η πιο δύσκολη διαδικασία.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved