Καφές «φραπέ»: Τελικά μας βλάπτει ή μας κάνει καλό;

Για τους περισσότερους, ένα ποτήρι καφέ  «φραπέ» σημαίνει καλοκαίρι. Από την άλλη, στο μυαλό των περισσότερων αυτός ο καφές ειναι ένοχος ως «βαρύς καφές».

Καφές «φραπέ»: Τελικά μας βλάπτει ή μας κάνει καλό;

Μία νέα έρευνα έρχεται να ανατρέψει τα δεδομένα και να μας τονίσει ότι εκτός από τη δροσιά και την αίσθηση ότι μας «ξυπνάει», ένας φραπέ έχει κι άλλα καλά που τον καθιστούν έναν κανονικό... σύμμαχο του οργανισμού!

Η προστατευτική δράση του φραπέ οφείλεται κατά κύριο λόγο στα αντιοξειδωτικά που περιέχει, τις λεγόμενες πολυφαινόλες και μάλιστα σε διπλάσια περιεκτικότητα από το μαύρο τσάι;

Μία πρόσφατη έρευνα στον ελληνικό πληθυσμό, από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών έδειξε ότι η κατανάλωση φραπέ δεν συνδέεται με κανένα δυσάρεστο συναίσθημα για το στομάχι ή άλλες ψυχολογικές παραμέτρους, ενώ τα συμπεράσματα του δίνουν προβάδισμα και ως προς τον καφέ φίλτρου, που όλοι θεωρούμε ελαφρύ!

Η γεύση του, η μέτρια δόση καφεϊνης, και οι πολυφαινόλες, σε συνδυασμό με την πνευματική τόνωση που προσφέρει, του δίνουν ξεχωριστή θέση στις προτιμήσεις των Ελλήνων, και όπως και επιστημονιά αποδεικνύεται πλέον, καθόλου άδικα!

Απολαύστε άφοβα!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved