Μικρά μυστικά της ...κουζίνας!

Συγκεντρώσαμε για σας μερικά πολύ χρήσιμα μικρά μυστικά... της κουζίνας! Ξέρετε πώς δε θα ωριμάσουν γρήγορα οι μπανάνες, πώς θα καταλάβετε αν το αβγό είναι φρέσκο ή πώς δε θα κλάψετε από το κόψιμο του κρεμμυδιού;

Μικρά μυστικά της ...κουζίνας!

Ορίστε λοιπόν κόλπα και μυστικά για τα υλικά που έχετε στην κουζίνα σας!

1. Αν δεν είστε σίγουροι για το πόσο φρέσκα είναι τα αβγά, δείτε πως συμπεριφέρονται σε ένα ποτήρι με νερό. Τα φρέσκα αβγά βυθίζονται ενώ τα άλλα επιπλέουν.

2. Για να ωριμάστε ένα φρούτο γρήγορα, βάλτε το μέσα σε μία χάρτινη σακούλα μαζί με ένα μήλο για ένα βράδυ. Τα μήλα απελευθερώνουν αέριο αιθυλένιου που επισπεύδει τη διαδικασία ωρίμανσης των άλλων φρούτων.

3. Αν δε θέλετε αντίθετα να ωριμάσουν οι μπανάνες, μην τις χωρίσετε από το τσαμπί τους. Ωριμάζουν πιο αργά όταν είναι στο τσαμπί τους.

4. Όταν το μέλι κρυσταλλώνει, απλά βάλτε το στο φούρνο μικροκυμάτων για 30″.

5. Αν θέλετε να κόψετε κρεμμύδι, αλλά δεν αντέχετε το κλάμμα και το τσούξιμο των ματιών, ΜΗΝ κόψετε τη ρίζα του! Καθαρίστε το γύρω γύρω, κόψτε τις ροδέλες κανονικά και μην πειράξετε τη ρίζα! Δε θα σας φύγει δάκρυ!

6. Αν τα χέρια σας μυρίζουν σκόρδο μετά το καθάρισμα του, μην παλεύετε με το σαπούνι: Κόψτε μια τομάτα και τρίψε την καλά στα χέρια. Έπειτα ξέπλυνέ τα και η δυσάρεστη μυρωδιά θα έχει εξαφανιστεί!

Και κάτι που δεν έχουμε δοκιμάσει:
7. Αν θέλετε να μη σας ξαναμουλιάσει το τυρί, το κόλπο λένε οι παλιές νοικοκυρές είναι ένα και μοναδικό: Τοποθετήστε το σε πλαστική σακούλα φύλαξης μαζί με έναν με δύο κύβους ζάχαρης!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved