Η «φροντίδα των καγκουρό»- Η φωτογραφία που συγκίνησε το διαδίκτυο

Η φωτογραφία με πρωταγωνιστές ένα μπαμπά με το γιo του να κρατούν στο στήθος τους τα πρόωρα δίδυμα της οικογένειάς τους, έγινε viral και απέσπασε πλήθος συγκινητικών σχολίων.

Η «φροντίδα των καγκουρό»- Η φωτογραφία που συγκίνησε το διαδίκτυο

Η ανάρτηση της φωτογραφίας στο facebook έγινε από το τον οργανισμό «NINO Birth», υποστηρικτή της «φροντίδας των καγκουρό», δηλαδή της μεθόδου που θεωρεί ότι η επαφή σώμα με σώμα αποδεικνύεται αποτελεσματικότερη από τις θερμοκοιτίδες για μωρά που έχουν γεννηθεί πρόωρα.

«Το στήθος του γονιού ρυθμίζει τη θερμοκρασία του ευαίσθητου βρέφους καλύτερα από τη θερμοκοιτίδα. Επίσης, η επαφή σώμα-με σώμα μαθαίνει στο μωρό να αναπνέει καλύτερα. Έτσι, το νεογέννητο ηρεμεί περισσότερο, κερδίζει βάρος γρηγορότερα, ενώ έχει μικρότερο κίνδυνο να του μεταδοθούν τα βακτήρια του νοσοκομείου και να μολυνθεί από επικίνδυνες λοιμώξεις», εξηγεί επικεφαλής του οργανισμού που εδρεύει στη Νότια Αφρική.

Την άποψη αυτή υποστηρίζει και ισραηλινή μελέτη σύμφωνα με την οποία η επαφή «δέρμα με δέρμα» (όταν η μητέρα αγκαλιάζει γυμνή το μωρό της) βελτιώνει και τη λειτουργία του εγκεφάλου των πρόωρων. Παράλληλα, αποδεικνεύει ότι τα μωρά που γεννιούνται πρόωρα, ακόμα και σε νοσοκομεία όπου υπάρχουν θερμοκοιτίδες, μακροπρόθεσμα ωφελούνται από την απλή αγκαλιά που προσφέρει η μητέρα.

Η έννοια της «φροντίδας του καγκουρό» πήρε το όνομά της από τον τρόπο με τον οποίο το καγκουρό φέρει στο μάρσιπο το παιδί του.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved