Βιβλιοθήκες, «πύλες» γνώσης για όλους τους μικρούς φίλους!

«Υπάρχουν περισσότεροι θησαυροί στα βιβλία από ό,τι σε ολόκληρη τη λεία των πειρατών στη Νήσο των Θησαυρών» είχε πει ο αγαπητός σε όλους Γουόλτ Ντίσνεϋ, που έχει κρατήσει εκατοντάδες ώρες συντροφιά σε εμάς αλλά και στα παιδιά μας με τις ταινίες του.

Βιβλιοθήκες, «πύλες» γνώσης για όλους τους μικρούς φίλους!

Γράφει η Σοφία Μαυραντζά

Και η αλήθεια είναι πως ο θησαυρός των βιβλίων είναι ανεκτίμητος και ποτέ ολότελα εξερευνημένος...
Τι μπορεί να κάνει ένα παιδί σε μία βιβλιοθήκη; Αυτό το ερώτημα θα απαντηθεί το ερχόμενο Σάββατο με τα εγκαίνια της βιβλιοθήκης που θα πραγματοποιηθούν στο Βαρικό Φλώρινας.

 698 p0879p689p 1

Στόχος της ΙΚΕΑ, εταιρείας του Ομίλου FOURLIS, που υποστηρίζει εμπράκτως την πρωτοβουλία του δικτύου εθελοντών «Δημοσιογράφοι σε δράση – Journalists Acting», είναι η δημιουργία δέκα συνολικά βιβλιοθηκών για παιδιά και νέους σε ακριτικές και απομακρυσμένες περιοχές της Ελλάδας.

 698 p0879p689p 4

Προηγήθηκαν έξι βιβλιοθήκες που χαρίζουν ήδη χαμόγελα στους επισκέπτες τους, στην ορεινή Κρανιά Γρεβενών στις παρυφές της Βάλιας Κάλντα, στους Κουκλιούς Ιωαννίνων, στο χωριό Μουριές του Κιλκίς, στα ακριτικά Δίκαια και τους Μεταξάδες Έβρου και στο ορεινό χωριό Λιβάδι Ελασσόνας. Η δημιουργία των βιβλιοθηκών, μέχρι σήμερα, έχει καταστεί δυνατή χάρη στην ευγενική χορηγία της ΙΚΕΑ που έχει αναλάβει την επίπλωση και διακόσμηση όλων των βιβλιοθηκών στο πλαίσιο της δράσης «Journalists Acting για τα παιδιά Ακρίτες».

 698 p0879p689p 2

Τώρα, έφτασε η ώρα για να γίνει πραγματικότητα και η έβδομη βιβλιοθήκη, στο Βαρικό Φλώρινας!

Τα παιδιά θα έχουν πλέον τη δυνατότητα να επιλέγουν κάποιο βιβλίο ανάμεσα σε εκατοντάδες τίτλους, θα έχουν την ευκαιρία να ενισχύουν τη δημιουργικότητά τους με δεκάδες παιχνίδια που θα εμπλουτίσουν το χώρο της βιβλιοθήκης αλλά και θα μπορούν να περιηγούνται στον παγκόσμιο ιστό με τη χρήση των ηλεκτρονικών υπολογιστών! Δεκάδες χαμόγελα θα λάμψουν, αφού από εδώ και στο εξής τα παιδιά δεν θα χρειάζεται να διανύουν μακρινές αποστάσεις για να διαβάσουν το αγαπημένο τους βιβλίο!

 698 p0879p689p 3

Τα εγκαίνια της νέας βιβλιοθήκης θα πραγματοποιηθούν το ερχόμενο Σάββατο στις 18.00. Το Mothersblog.gr θα βρίσκεται στο Βαρικό Φλώρινας από την ερχόμενη Πέμπτη και για τρεις ημέρες θα παρακολουθεί αυτή την αξιόλογη προσπάθεια, μεταφέροντάς σας τα νεότερα! Μείνετε συντονισμένες!

Μάθετε περισσότερα στο:

www.ikea.gr/stathmoiharas

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved