Ομάδα γυναικών στο facebook πλέκει σκουφάκια και γάντια για τα προσφυγόπουλα

Μία ομάδα γυναικών από τη Θεσσαλονίκη πλέκει...«αλληλεγγύη» με στόχο να ζεστάνει τα προσφυγόπουλα που βρίσκονται στη χώρα μας.

Ομάδα γυναικών στο facebook πλέκει σκουφάκια και γάντια για τα προσφυγόπουλα

H ομάδα με τον τίτλο «Πλέκουμε Αλληλεγγύη» -Knitting Solidarity, όπως αναφέρει στην ιστοσελίδα της στο facebook συγκεντρώνει υλικά και όχι χρήματα, για πλέξιμο. Πλέκει «κουβερτάκια, σκουφάκια, γαντάκια αλλά και κουβέρτες για τα παιδιά των προσφύγων, τα οποία φεύγοντας από την Ειδομένη έχουν να αντιμετωπίσουν δύσκολες συνθήκες σε μια αφιλόξενη Ευρώπη».

Δεκάδες άτομα από την Ελλάδα και το εξωτερικό - έως σήμερα 2.017 έχουν γίνει μέλη της ομάδας- προσφέρουν νήματα για πλέξιμο, πλεκτά που έχουν φτιάξει ή άλλα που ετοιμάζουν τώρα, για την ανακούφιση των προσφύγων.

Οι γυναίκες που βρίσκονται πίσω απ' αυτή την ομάδα περιγράφουν στο facebook συγκινητικές ιστορίες ανθρώπων που έμαθαν για την προσπάθειά τους και αμέσως ανταποκρίθηκαν. Ανάμεσά τους αυτή της κυρίας Καλλιόπης: «Να γιατι αγαπαω την κυρα Καλλιοπη! Μια που της είπα οτι θελω νήμα για να πλέξουμε κουβερτούλες και σκουφιά για τα προσφυγάκια και μια που πήγε στο πισω δωμάτιο και μου έφερε κουβάρια ομορφο μαλλί! "Τα 80 κοντεύω, μου λεει, δεν πρόκειται να τα πλέξω! Και το ζακετακι που άρχισα, στη μέση το άφησα. Συνεχίστε εσεις την καλή δουλειά. Αύριο θα ψάξω και στο αλλο δωμάτιο μηπως κι εκει εχω κλωστές! Τα βλέπω τα ξεπαγιασμενα μωράκια και θλιβεται η καρδια μου...» γράφει η Δήμητρα Φωτιάδου, μέλος της ομάδας.

plekoume

Όπως έχει πει η δημοσιογράφος Ρένα Ακριτίδου που μαζί με τις φίλες της έφτιαξε την ομάδα, η ιδέα γεννήθηκε μετά από μία επίσκεψη στην Ειδομένη όταν αντίκρισαν εκατοντάδες παιδιά να περιμένουν στην ουρά για να φύγουν προς την γειτονική χώρα και άλλα στις σκηνές που είχαν στήσει οι εθελοντές και οι ΜΚΟ.

'Ενοιωσαν την ανάγκη να βοηθήσουν αυτά τα παιδιά και έτσι σκέφτηκαν να φτιάξουν την ομάδα στο facebook.

moo
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved