Πώς να εξαφανίσετε το λεκέ από κόκκινο κρασί

'Ενας από τους πιο συνηθισμένους λεκέδες την περίοδο των εορτών είναι αυτός από κόκκινο κρασί.

Πώς να εξαφανίσετε το λεκέ από κόκκινο κρασί

Το...ατύχημα μπορεί να συμβεί ανά πάσα στιγμή και να «μεταμορφώσει» τραπεζομάντηλα, ρούχα, καναπέδες αλλά και χαλιά.
Εάν λοιπόν βρεθείτε αντιμέτωπες με λεκέ από κόκκινο κρασί δοκιμάστε τα εξής :

Κόκκινο κρασί σε ρούχα
Ανάλογα με το πόσο κρασί έχει χυθεί, ταμπονάρουμε ελαφρά το υγρό που δεν έχει απορροφηθεί ακόμα με μια καθαρή πετσέτα ή με χαρτί κουζίνας. Δεν τρίβουμε τον λεκέ, γιατί έτσι θα γίνει χειρότερα!

Αν είναι δυνατόν, ρίχνουμε λίγο αλάτι στον λεκέ όσο είναι ακόμα υγρός. Το αλάτι είναι ένα αποτελεσματικό όπλο κατά των λεκέδων, γιατί σταματάει την απορρόφηση του υγρού από τις ίνες του ρούχου. Η μαγειρική σόδα είναι ένα ακόμα χρήσιμο προϊόν που βοηθάει στην απομάκρυνση λεκέδων από κόκκινο κρασί. Για παράδειγμα, μπορείτε να τρίψετε τον λεκέ με μια οδοντόκρεμα που θα περιέχει σόδα!
Μην πλύνετε με καυτό νερό γιατί η θερμότητα μπορεί να σταθεροποιήσει τον λεκέ!

Οι παλιοί λεκέδες απομακρύνονται με γλυκερίνη ή υγρό πιάτων. Μουλιάστε τον λεκέ σε συμπυκνωμένο υγρό πιάτων, διανέμετε το υγρό με ένα μαλακό σφουγγάρι και αφήστε το ύφασμα να απορροφήσει το σαπούνι για 5-6 ώρες. Ξεπλύνετε το σαπούνι σε κρύο νερό και πλύνετε έπειτα το ρούχο κανονικά στο πλυντήριο.

Κόκκινο κρασί σε έπιπλα και μοκέτες
Αφαιρέστε πρώτα τον λεκέ όσο μπορείτε ταμπονάροντας απαλά με απορροφητικό χαρτί κουζίνας ή απλώνοντας αλάτι στο λεκέ αφήνοντας το αλάτι να απορροφήσει το υγρό πριν χρησιμοποιήσετε την ηλεκτρική σκούπα. Βάλτε λίγη καθαρή βενζίνη ή φωτιστικό οινόπνευμα σε ένα πανί ή σφουγγάρι και τρίψτε το λεκέ. Αφήστε το για 10 λεπτά και ξεπλύνετε με κρύο νερό.

Επαναλάβετε τη διαδικασία έως ότου εξαφανιστούν οι κηλίδες.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved