Μια ιστορία για καληνύχτα στα παιδιά σας κάνει καλό

Η πραγματικότητα είναι πώς από τη στιγμή που έμαθα ότι θα γίνω για πρώτη φορά μαμά έκανα όνειρα για το τι θα κάνω και πώς θα φροντίζω το νεογέννητο μωρό μου.

Μια ιστορία για καληνύχτα στα παιδιά σας κάνει καλό

Έβλεπα στην τηλεόραση και σε διάφορα ρομαντικά έργα τις μαμάδες να διαβάζουν μια ιστορία για καληνύχτα στα παιδιά τους και αυτό ήθελα να κάνω και εγώ.

Μεγαλώνοντας με τη γιαγιά μου έμαθα να ακούω ιστορίες κάθε βράδυ. Όχι, όμως ιστορίες σαν και αυτές που ακούνε όλα τα παιδιά. Ιστορίες δικές της, μοναδικές, ιστορίες που μίλαγαν για εκείνη, για τον παππού μου, άλλες γλυκές και τρυφερές και άλλες σκληρές μιας και βίωσε τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο.

Αφού λοιπόν μεγάλωσα με ιστορίες το ίδιο ήθελα να κάνει και το παιδί μου. Από την πρώτη στιγμή που έφερα την κόρη μου στο σπίτι διαβάζαμε κάθε βράδυ ρομαντικές ιστορίες για πριγκίπισσες, για νεράιδες, μαγικά ξωτικά και ζώα, αλλάζοντας πάντα το τέλος, καθώς ένα μωρό δεν ήθελα να ακούει ότι ο κακός λύκος έφαγε την κοκκινοσκουφίτσα και τη γιαγιά της.

Μεγαλώνοντας η κόρη μου (είναι πέντε ετών τώρα) έμαθε να κοιμάται με μια, δύο έως και τρεις ιστορίες. Έγινε συνήθεια και αν δεν διαβάσουμε μια ιστορία-παραμύθι δεν κοιμάται. Δυστυχώς όμως εξαντλήσαμε κάθε παραμύθι που είχαμε στο σπίτι. Ακόμη και βιβλία που τα μας έπαιρνε τρεις και τέσσερις νύχτες να τα τελειώσουμε.

Πριν μερικές μέρες, έμαθα για την νέα καμπάνια της Nivea. Η NIVEA βασιζόμενη στις αξίες της οικογένειας και της μητρικής αγάπης, δημιούργησε μια νέα καμπάνια που την ονόμασε NIVEA Tales. Στόχος της, μέσα από αυτή την ενέργεια είναι ενισχύσει το δεσμό μεταξύ των μητέρων και των παιδιών τους, μέσα από την ανάγνωση ιστοριών.

Όπως μπορείτε να δείτε και μόνοι σας εδώ η NIVEA δημιούργησε πέντε ιστορίες, που μεταφέρουν τις βασικές αξίες της εταιρείας και βασίζονται στην προστασία, το θάρρος, την οικογένεια, την εμπιστοσύνη, τη φροντίδα, την ειλικρίνεια και την αυθεντικότητα, βοηθώντας τα παιδιά να μάθουν για τον κόσμο γύρω τους. Εκτός από τις ιστορίες όμως τα παιδιά μπορούν να παίξουν και τρία διασκεδαστικά και συνάμα εκπαιδευτικά παιχνίδια.

Η κόρη μου ξετρελάθηκε με αυτές τις νέες ιστορίες. Τις διαβάσαμε από το τάμπλετ, δίνοντάς της έτσι τη δυνατότητα να ακούει τη φωνή μου παράλληλα με μουσική και διάφορους ήχους.

Αν τα παιδιά σας λατρεύουν τα παραμύθια, κάντε την αφήγησή σας μοναδική μέσα από τη νέα καμπάνια της NIVEA.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved