Το βιβλίο που θα κάνει το παιδί σας να κοιμηθεί ήρθε και στην Ελλάδα

Είμαι σίγουρη ότι αν δεν έχετε ήδη ακούσει, σύντομα θα έρθει στα αυτιά και στα χέρια σας το περίφημο bestseller του Carl-Johan Forssen Ehrlin με τίτλο «The Rabbit who wants to fall asleep» (στα ελληνικά «Το κουνέλι που θέλει να κοιμηθεί»).

Το βιβλίο που θα κάνει το παιδί σας να κοιμηθεί ήρθε και στην Ελλάδα

Γράφει η Δέσποινα Καμπούρη

Δικαιολογημένα άλλωστε έχει γίνει μεγάλος ντόρος γύρω από αυτό το βιβλίο, αφού ο συγγραφέας του εγγυάται στις μαμάδες των πιο δύσκολων παιδιών, σε ό,τι αφορά τον ύπνο, ότι μετά από την αφήγηση αυτού του παραμυθιού, τα αγγελούδια τους θα αποκοιμηθούν γλυκά.

Δεν μπορώ να πω ότι ανήκω στην κατηγορία των μαμάδων που το παιδί τους τις ταλαιπωρεί βασανιστικά μέχρι να καταφέρει να αποκοιμηθεί. Αντιθέτως, η κόρη μου ανήκει στην πλειοψηφία των παιδιών που αν καταφέρει να μείνει ξύπνια το μεσημέρι, θα κοιμηθεί εύκολα και γρήγορα νωρίς το βράδυ χωρίς γκρίνια, κλάματα και φωνές.

Επίσης είμαι από τις πατροπαράδοτες μαμάδες που θεωρούσα ανέκαθεν ότι το θέμα «ύπνος», χρειάζεται εκπαίδευση και καλή προετοιμασία. Υπάρχουν άπειρα tips από παιδοψυχολόγους που μπορούν πραγματικά με πολύτιμες συμβουλές να βοηθήσουν τους γονείς να δημιουργήσουν τις κατάλληλες προϋποθέσεις για να βάλουν το παιδί τους για ύπνο.

Επομένως, φαντάζεστε ότι ένα τέτοιου είδους βιβλίο, όπως είναι το “The Rabbit” που υπόσχεται ότι με την ανάγνωση και μόνο θα καταφέρει το μέχρι και σήμερα ακατόρθωτο, ήχησε απίστευτα ριζοσπαστικό στα συντηρητικά αφτιά μου γι’ αυτό και είπα να το δοκιμάσω. Πήρα παρέα τις κολλητές μου φίλες – μανούλες και πήγαμε στο κοντινότερο κατάστημα PUBLIC για να το προμηθευτούμε προκειμένου να μπορέσουμε να ανταλλάξουμε απόψεις.

Αυτό που διαπιστώνεις από την πρώτη κιόλας στιγμή είναι ότι ο συγγραφέας φροντίζει από την εισαγωγή του, να καθοδηγήσει τους γονείς στον τρόπο της αφήγησης ώστε να έχουν καλύτερα αποτελέσματα. Όπως για παράδειγμα, σε ποιες λέξεις να δίνουν έμφαση, ή σε ποια σημεία θα πρέπει να χαμηλώνουν τον τόνο της φωνής τους και να μιλούν πιο αργά.

Να σημειώσω ότι το βιβλίο είναι γραμμένο στα αγγλικά αλλά μπορείτε να το βρείτε και μεταφρασμένο στα ελληνικά. Άλλωστε ο συγγραφέας υποστηρίζει ότι δεν είναι η γλώσσα που έχει πρωτεύουσα σημασία αλλά η τεχνική με την οποία ο γονιός αφηγείται την ιστορία και το χρώμα που βάζει στη φωνή του σε συγκεκριμένα σημεία του βιβλίου όπου ξεχωρίζουν με έντονη γραφή. Δηλαδή είναι η τεχνική ανάγνωσης που κάνει τη διαφορά και όντως ισχύει.

Το κείμενο του παραμυθιού συνοδεύει μία πολύ όμορφη εικονογράφηση, και τα παιδιά προσχολικής ηλικίας αλλά και τα λίγο μεγαλύτερα θα το δουν ως παιχνίδι κατανόησης της ιστορίας.

Το καλύτερο δώρο για μία μανούλα είναι να κοιμάται το παιδάκι της ήρεμο για να μπορεί να ξεκουράζεται και η ίδια. Φέτος τις γιορτές κάντε το βιβλίο The Rabbit δώρο στον εαυτό σας ή σε ένα πολύ κοντινό σας άτομο και να είστε σίγουρες ότι θα είναι από τα πιο ιδιαίτερα και χρηστικά – για περισσότερες πληροφορίες μπείτε στο: http://www.public.gr/product/books/paidika/paramythia/to-koynelaki-poy-ithele-na-koimithei/prod7853243pp/

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved