Η ιστορία της γυναικείας ομορφιάς ανά δεκαετίες και χωρίς στερεότυπα (βίντεο)

Μία νεαρή blogger από την Κρακοβία , η Karolina Ζebrowska, θέλησε να αποτυπώσει τη γυναικεία ομορφιά όχι με βάση τα κλασικά στερεότυπα αλλά με βάση την κουλτούρα της εποχής και τον χώρο εργασίας των γυναικών.

Η ιστορία της γυναικείας ομορφιάς ανά δεκαετίες και χωρίς στερεότυπα (βίντεο)

Το αποτέλεσμα είναι ένα βίντεο δύο λεπτών, υπό τον τίτλο "Real Women - Beauty Through The Decades The Realistic Way" όπου μπορεί κανείς να δει την εξελικτική πορεία της γυναίκας από το 1900 έως το 1940. Ποιες ήταν οι τάσεις της μόδας στις συγκεκριμένες δεκαετίες αλλά και πως αυτές αφομοιώθηκαν στο χώρο εργασίας.

«Έχω δει κατά καιρούς διάφορα βίντεο που υποστηρίζουν ότι παρουσιάζουν τις διάφορες τάσεις στο χώρο της ομορφιάς ανά περιόδους ,τα οποία όμως δεν είναι πάντοτε ιστορικά ακριβή. Υπάρχουν πράγματα που δεν μας δείχνουν», τονίζει η Karolina Żebrowska.

Για τη δημιουργία του βίντεο, αφιέρωσε πολύ χρόνο σε έρευνα προκειμένου να συγκεντρώσει στοιχεία που αφορούσαν τα χτενίσματα και τα ρούχα της κάθε εποχής ξεχωριστά. Στη συνέχεια παρουσίασε δύο εκδοχές για κάθε δεκαετία από το 1900 έως το 1940.

Όπως παραδέχεται, ήταν δύσκολο να διασταυρωθούν ορισμένα στοιχεία που παρουσιάζονται στο βίντεο και ενδεχομένως ορισμένοι αριθμοί να είναι μην είναι ακριβείς.

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved