Αγάπησε τον εαυτό σου, η ζωή θα σε αγαπήσει

Ένα τόσο μεγάλο νόημα κρυμμένο σε μία μόνο φράση. Συχνά οι γυναίκες έχουμε τις περισσότερες ανασφάλειες, εάν είμαστε ωραίες , εάν έχουμε ωραία ρούχα, μαλλιά, μακιγιάζ μα πάνω από όλα εάν έχουμε ωραίο σώμα.

Αγάπησε τον εαυτό σου, η ζωή θα σε αγαπήσει

Γράφει η Ελευθερία Παπαδάκη

Μας πιάνει αμόκ με τα ρούχα, γιατί δεν μας χωράει το τζην ή γιατί δεν βρήκαμε το φόρεμα που θέλουμε. Θυμάμαι στο σχολείο που είχα τόσο κόμπλεξ με τα μαλλιά μου ώστε έχανα ώρες μελέτης να προσπαθώ να τα φτιάχνω πηγαίνοντας στο κομμωτήριο ή ξυπνώντας δύο ώρες πριν για να μην πετάει τρίχα. Το αποτέλεσμα; Έχασα και χρόνο και χρήμα άδικα, καθώς δεν αγαπούσα τα μαλλιά μου, τον εαυτό μου τον ίδιο.

Διαβάζοντας με τα χρόνια κατέληξα στο συμπέρασμα πως κανείς δεν μπορεί να είναι τέλειος. Αυτό συμβαίνει μόνο στα περιοδικά και στο photoshop. To να προσπαθείς να γίνεις η τέλεια μαμά ή η τέλεια σύζυγος , δεν πετυχαίνει ποτέ.

Έμαθα να αγαπάω τον εαυτό μου με τα ελαττώματα του, να αναδεικνύω τα όμορφα του χαρακτηριστικά και να ευχαριστιέμαι τη ζωή. Να προσπαθώ να βελτιώνομαι μέρα με τη μέρα , μόνο αυτό μπορώ. Να είμαι μία καλή μαμά, φίλη, σύζυγος.

Εάν αγαπήσουμε και αποδεχτούμε τον εαυτό μας, θα μπορέσουμε να ευχαριστηθούμε τις μικρές στιγμές της ζωής μας!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved