3+2 λάθη που κάνουμε όλοι όταν χρησιμοποιούμε το ψυγειο

To ψυγείο είναι μία συσκευή που χρησιμοποιούμε καθημερινά, χωρίς ωστόσο να έχουμε σκεφτεί ποτέ αν ο τρόπος που τη χρησιμοποιούμε είναι σωστός.

3+2 λάθη που κάνουμε όλοι όταν χρησιμοποιούμε το ψυγειο

Υπάρχουν ορισμένα λάθη που λίγο πολύ όλοι κάνουμε, μάλιστα εν αγνοία μας και μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο την υγεία όλης της οικογένειας. Ποια είναι αυτά;

1. Παραγεμίζουμε το ψυγείο με προϊόντα
Ένα ψυγείο με πολλά προϊόντα είναι φορτίο μικροβίων. Σύμφωνα με τους μικροβιολόγους πρέπει να αφήνουμε χώρο στο ψυγείο γιατί αλλιώς εμποδίζεται η κυκλοφορία του ψυχρού αέρα και αναπτύσσονται περισσότερα μικρόβια.

2. Δε βάζουμε τα φρούτα και τα λαχανικά στο σωστό μέρος
Καλό είναι να τα βάζουμε στο κάτω μέρος του ψυγείου όπου η θερμοκρασία είναι χαμηλότερη, ιδανικά σε ένα συρτάρι ή κάποια ειδική θήκη.

3. Δε βάζουμε το κρέας στο σωστό συρτάρι
Τα περισσότερα ψυγεία διαθέτουν ειδικά συρτάρια για το κρέας και να διατηρείται σε χαμηλές θερμοκρασίες χωρίς να παγώνει.

4. Βάζουμε το γάλα και το γιαούρτι στην πόρτα του ψυγείου
Στην πόρτα του ψυγείου η θερμοκρασία είναι πιο υψηλή και για αυτό το λόγο καλό θα ήταν να μην τοποθετούμε εκεί τα γαλακτοκομικά προϊόντα.

5. Δεν καθαρίζετε καλά τα πηνία στο κάτω μέρος
Κάτι το οποίο πολλές φορές αμελούμε είναι να καθαρίσουμε τα πηνία στο κάτω μέρος. Καθαρίστε τα κάθε περίπου 6 μήνες και το ψυγείο σας θα είναι σαν καινούριο!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved