Προσοχή: Αυτό το κάνουμε όλοι στην τουαλέτα κι είναι άκρως επικίνδυνο για την υγεία μας

Οι κανόνες υγιεινής πρέπει να τηρούνται από μικρούς και μεγάλους.

Προσοχή: Αυτό το κάνουμε όλοι στην τουαλέτα κι είναι άκρως επικίνδυνο για την υγεία μας

Εμείς σήμερα θα σας παρουσιάσουμε κάτι που κάνουμε όταν πηγαίνουμε στην τουαλέτα χωρίς να υπολογίζουμε ότι είναι επικίνδυνο για την υγεία μας. Ποιο είναι αυτό; Να τραβάμε το καζανάκι της τουαλέτας με ανοιχτό το καπάκι της λεκάνης. Είναι μια κίνηση η οποία εγκυμονεί κινδύνους για την υγεία καθώς διασπείρονται στον αέρα παθογόνα μικρόβια που μπορεί να μεταδοθούν σε άλλους ανθρώπους.

Αυτό το συμπέρασμα προέκυψε μετά από μελέτη που πραγματοποίησε με συναδέλφους του Ο καθηγητής Μαρκ Γουϊλκοξ, κλινικός διευθυντής Μικροβιολογίας στα Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία του Ληντς και δημοσιεύτηκε στην «Διεθνή Επιθεώρηση Νοσοκομειακών Λοιμώξεων» (IJHI).

Χρωματίζοντας οι ερευνητές το νερό της λεκάνης με μια ειδική βαφή, τράβηξαν το καζανάκι με το καπάκι ανοιχτό. Το αποτέλεσμα; Το νερό της λεκάνης εκτοξευόταν 25 εκατοστά πάνω από το κάθισμα των λεκανών και στη συνέχεια στις γύρω επιφάνειες. (πάτωμα, καλαθάκια, ντουλάπια, βουρτσάκι λεκάνης)

Μάλιστα 90 λεπτά αργότερα τα μικρόβια εξακολουθούσαν να υπάρχουν γύρω και πάνω από τη λεκάνη. Όταν επανέλαβαν το πείραμα με κλειστά τα καπάκια, δεν υπήρχε ίχνος του βακτηρίου στις γύρω περιοχές παρά μόνο στα ίδια τα καπάκια.

Πολλοί άνθρωποι δεν κλείνουν τα καπάκια της τουαλέτας όταν τραβούν το καζανάκι με αποτέλεσμα να μεταφέρουν τα μικρόβια και στους γύρω χώρους του σπιτιού εν αγνοία τους.

Έτσι λοιπόν, κλείνετε πάντα το καπάκι της τουαλέτας πριν τραβήξετε το καζανάκι και πλύνετε καλά τα χέρια σας με άφθονο σαπούνι και νερό.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved