Το μήνυμα του Πάσχα για μικρούς και μεγάλους!

Καλό Πάσχα και χρόνια πολλά σε όλους! Η ημέρα του Πάσχα πριν καλά καλά το καταλάβουμε έφτασε και όλοι απολαμβάνουμε όμορφες στιγμές με τις οικογένειές μας! Πριν όμως περάσουν οι μέρες τι μήνυμα πρέπει να κρατήσουμε;

Το μήνυμα του Πάσχα για μικρούς και μεγάλους!

Το Πάσχα είναι η μεγαλύτερη γιορτή της Χριστιανοσύνης και μπορεί να δώσει ένα μήνυμα ανθρωπιάς και αγάπης σε μικρούς και μεγάλους. Οι μέρες αυτές είναι μέρες αγάπης και μέρες που ερχόμαστε πιο κοντά με τους ανθρώπους γύρω μας. Μόνο και μόνο όλα όσα γιορτάζουμε τη Μεγάλη Εβδομάδα και το βράδυ της Ανάστασης, μας κάνουν να σκεφτούμε πόσο σημαντικό είναι να μην σκεφτόμαστε τον εαυτό μας, να συνειδητοποιήσουμε ότι όλοι είμαστε ίσοι, ότι δεν υπάρχουν κατώτεροι άνθρωποι και ότι πρέπει να τους σεβόμαστε όλους.

Εξίσου σημαντικό δίδαγμα που πρέπει να κρατήσουμε από τις ημέρες αυτές, είναι η δύναμη της συγχώρεσης. Σίγουρα δεν είναι εύκολο, αλλά αν το καταφέρετε είναι καλό για εσάς και τους γύρω σας. Μην κρατάτε κακία σε κανένα και ακόμα και να κάποιος σας κάνει κάτι να βρείτε τη δύναμη να το συγχωρέστε!

Το μήνυμα αυτό μπορείτε να μεταφέρετε και στο παιδί σας, λέγοντάς τους τις ιστορίες της Μεγάλη Εβδομάδας και των παθών του Χριστού. Επιπλέον είναι τόσες οι επίκαιρες ταινίες και σειρές που παίζονται καθημερινά στην τηλεόραση, που μπορείτε και μέσω αυτών να περάσετε το μήνυμα που θέλετε! Και μην ξεχνάτε! Θαύματα γίνονται!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved