Υποδεχθείτε το Μάρτιο φτιάχνοντας με τα παιδιά σας τα παραδοσιακά βραχιολάκια για τον ερχομό της άνοιξης! (βίντεο)

Σήμερα είναι η πρώτη μέρα του Μαρτίου και είναι η ιδανική μέρα, μίας και είναι Κυριακή να αφιερώσετε λίγο παραπάνω χρόνο στο παιδί σας και να φτιάξετε το παραδοσιακό άσπρο-κόκκινο βραχιολάκι που είναι αφιερωμένο στον μήνα για τον επικείμενο ερχομό της άνοιξης!

Υποδεχθείτε το Μάρτιο φτιάχνοντας με τα παιδιά σας τα παραδοσιακά βραχιολάκια για τον ερχομό της άνοιξης! (βίντεο)

Το βραχιολάκι αυτό, ο «Μάρτης» όπως λέγεται ή η «Μαρτιά» είναι ένα παμπάλαιο έθιμο εξαπλωμένο σε όλα τα Βαλκάνια, λόγω της υιοθέτησής του από τους Βυζαντινούς, οι οποίοι και το διατήρησαν. Πιστεύεται ότι έχει τις ρίζες του στην Αρχαία Ελλάδα, και συγκεκριμένα στα Ελευσίνια Μυστήρια, επειδή οι μύστες των Ελευσίνιων Μυστηρίων συνήθιζαν να δένουν μια κλωστή, την «Κρόκη», στο δεξί τους χέρι και το αριστερό τους πόδι.

Σύμφωνα με τη λαϊκή παράδοση, ο «Μάρτης» φοριέται κυρίως από τα παιδιά για να προστατεύει τα πρόσωπά του από τον πρώτο ήλιο της Άνοιξης, για να μην καούν. Τα περισσότερα παιδιά ενθουσιάζονται με τη διαδικασία και με ανυπομονησία περιμένουν να το βάλουν! Πώς θα το φτιάξετε λοιπόν; Δείτε το βίντεο που ακολουθεί και απλά με κόκκινη και άσπρη κλωστή σε πολλή λίγη ώρα θα το έχετε φτιάξει!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved