ΑΜΦΙΠΟΛΗ-ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΕΓΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ… ΣΤΟ ΚΕΝΟΤΑΦΙΟ!

Μεγάλοι στρατηγοί, βασίλισσες, ανώνυμοι Αθηναίοι στρατιώτες... πολλά ονόματα ακούστηκαν, πολλά σενάρια δημιουργήθηκαν, κρυφή ελπίδων όλων, ο τάφος της Αμφίπολης να ανήκει στο μεγαλύτερο στρατηλάτη που γνώρισε ποτέ η ανθρωπότητα, τον Μέγα Αλέξανδρο.

ΑΜΦΙΠΟΛΗ-ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΕΓΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ… ΣΤΟ ΚΕΝΟΤΑΦΙΟ!

Ένας τύμβος αποκαλύπτεται στη θέση Καστά της Αμφίπολης, φθάνει τα τρία μέτρα ύψος και έχει περί τα 500 μέτρα περιφέρεια και στην κορυφή του... ο Λέων της Αμφίπολης.
Είναι Αύγουστος του 2014, όταν τα περιπολικά της Αστυνομίας αποκλείουν την πρόσβαση στους περίεργους θεατές που συγκεντρώνονται γύρω-γύρω από τον ταφικό περίβολο να εκμαιεύσουν μια πληροφορία, να δουν κάτι παραπάνω από αυτά που ανακοινώνει το Υπουργείο Πολιτισμού.

Βρίσκεται εδώ άραγε, κάτω από τους τόνους χώματος που εναπόθεσε το πέρασμα των αιώνων, ο τάφος του Μεγάλου Αλεξάνδρου;

Για πρώτη φορά η φήμη που θέλει τη σωρό του Μεγάλου Αλεξάνδρου να έχει ενταφιαστεί στο λόφο Καστά, κάνει το γύρο του διαδικτύου τον Αύγουστο του 2013. «Ο τάφος του Μεγάλου Αλεξάνδρου είναι σε έδαφος ελληνικό και δη μακεδονικό», οι ελπίδες αναπτερώνονται και όλοι ενδόμυχα ελπίζουν ότι ο μεγάλος Έλληνας στρατηλάτης είναι θαμμένος εκεί!

«Το εύρημα της Αμφίπολης είναι οπωσδήποτε ιδιαίτερα σημαντικό, όμως πριν προχωρήσει η ανασκαφική έρευνα, οποιαδήποτε ερμηνεία και πολύ περισσότερο οποιαδήποτε ταύτιση με ιστορικά πρόσωπα στερείται επιστημονικής τεκμηρίωσης και είναι παρακινδυνευμένη», σπεύδει να ανακοινώσει το Υπουργείο Πολιτισμού.

Μετά από λίγο, οι φήμες για τον τάφο έχουν σχεδόν ξεχαστεί...

Διαβάστε περισσότερα στο newsbomb.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved