Απιστία κατ'εξακολούθηση: Αν τον συγχωρήσεις μπορεί να αλλάξει;

Το θέμα της απιστίας, δηλαδή της σεξουαλικής (και συναισθηματικής) εξαπάτησης του συντρόφου μας, είναι μια μεγάλη και πολυσύνθετη υπόθεση και πάντα επίκαιρη.

Απιστία κατ'εξακολούθηση: Αν τον συγχωρήσεις μπορεί να αλλάξει;

Συνολικά παρατηρείται ένας αυξανόμενος αριθμός των ατόμων που απιστούν οι οποίοι όμως συγκεντρώνουν ένα κοινό, και σαφώς αντιφατικό, χαρακτηριστικό: ενώ απιστούν δεν δείχνουν διατεθημένοι να «εγκαταλείψουν» την σχέση- αυτοί ειναι οι λεγόμενοι serial cheaters.

Αυτό συμβαίνει γιατί παρότι τα περισσότερα ζευγάρια θέλουν να είναι σε μια σχέση δέσμευσης, δυσκολεύονται να διαχειριστούν τις στιγμές της δυσαρέσκειάς τους, τις αδυναμίες του χαρακτήρα τους και τα επίπεδα αυτο-επιβεβαίωσής τους μέσα στην σχέση.

Έτσι αρχικά το φλέρτ και αργότερα η συστηματική απιστία είναι ο τρόπος που επιλέγει ο ένας από τους δύο συντρόφους να χειρίζεται, να μεταθέτει και τελικά όχι μόνο να μη λύνει αλλά να διογκώνει σε μη αναστρέψιμο βαθμό τα φαινομενικά- τις περισσότερες φορές- αδιέξοδα της σχέσης.

Φυσικά εδώ θα χρειαστεί να παρατηρήσουμε ότι ενώ μπορεί τελικά να σείρουμε τον ένα από τους δύο στο εκτελεστικό απόσπασμα και να λάβει εκείνος την μεγαλύτερη ευθύνη καλό θα είναι να μην ξεχνάμε ούτε να επιτρέπουμε να μας διαφεύγει ότι για την επιτυχία μιας σχέσης είμαστε και οι δύο συνυπεύθυνοι.

Από την επαγγελματική εμπειρία μου, οι περισσότεροι άνθρωποι που εξαπατούν το κάνουνε μια φορά ή μόνο σε μία σχέση, και στη συνέχεια παίρνουν το «μάθημα» και δεν το επαναλαμβάνουν.

Διαβάστε περισσότερα στο queen.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved