Γιατί φοράμε σταυρό;

Τι σημαίνει πραγματικά να φοράς έναν σταυρό και οι λαϊκές δοξασίες που υπάρχουν;

Γιατί φοράμε σταυρό;

Είμαι οπαδός μιας τηλεοπτικής σειράς και αυτή τη σεζόν έχω κολλήσει σε ένα μέλος του καστ που φοράει συνεχώς ένα μενταγιόν με τη λέξη «άθεος». Στην αρχή σκέφτηκα: «Γιατί θα πρέπει να το ανακοινώσει στον κόσμο;». Αλλά τότε, ομολογώ, συνειδητοποίησα ξαφνικά ότι πολύ απλά είναι μια εύστροφη αντιστροφή σε αυτό που εκατομμύρια άλλοι κάνουμε κάθε μέρα: φοράμε έναν σταυρό στο λαιμό μας. Αλήθεια, κι εμείς δεν ανακοινώνουμε τις πεποιθήσεις μας, κατά αυτό τον τρόπο, στον κόσμο; Ποια είναι η διαφορά; Και γιατί έχω την αίσθηση ότι το μενταγιόν του «άθεου» αποτελεί κάτι σαν προσβολή σε αυτό που πιστεύω εγώ; Και τότε άρχισα να κάνω την δική μου έρευνα για το τι σημαίνει πραγματικά να φοράς έναν σταυρό.

Πολλοί άνθρωποι, όπως κάνω κι εγώ, φορούν σταυρούς τις περισσότερες φορές επειδή είναι ένα όμορφο σχέδιο κοσμήματος και αυτό, από μόνο του, είναι λίγο περίεργο. Όπως όλοι γνωρίζουμε, ο σταυρός αποτελεί ένα σύμβολο βασανιστηρίων και θανάτου, έτσι κατά κάποιο τρόπο είναι ειρωνικό το γεγονός ότι στο σημερινό κόσμο, μπορεί να είναι απλά ένα είδος αξεσουάρ.

Ως Χριστιανή, η οποία φοράει ένα σταυρό για θρησκευτικούς λόγους, είμαι απόλυτα άνετη με το να δοξάζω τον Θεό μέσα από όμορφα αντικείμενα, χρησιμοποιώντας τους πόρους που έχω για να αντανακλώ την έκφραση της πίστης μου, πίσω στο Θεό και τον κόσμο. Αυτός άλλωστε είναι ένας από τους λόγους που έχουμε συχνά μια εξαίσια αρχιτεκτονική και διακόσμηση στις εκκλησίες μας, γιατί ως άνθρωποι προσπαθούμε πάντα να φέρουμε στο προσκήνιο το καλύτερο που έχουμε κάνει, για να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη και την πίστη μας προς το Θεό.

Διαβάστε περισσότερα στο astrology.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved