Οι καλύτερες τροφές για να ξεπεράσετε το κρυολόγημα!

Η αλλαγή του καιρού και η πτώση της θερμοκρασίας είναι φυσικό να φέρουν και έξαρση των κρυολογημάτων. Πέρα από την όποια φαρμακευτική αγωγή που ενδεχομένως να ακολουθήσετε (πχ αντιβίωση, σιρόπι) μπορείτε να βοηθήσετε τον εαυτό σας να ξεπεράσει σύντομα και πιο ανώδυνα τις επιπτώσεις του κρυολογήματος μέσω της διατροφής σας.

Οι καλύτερες τροφές για να ξεπεράσετε το κρυολόγημα!

Σύμφωνα με την δρ Ilyse Schapiro, ειδική διατροφολόγο στη Ν. Υόρκη, οι ακόλουθες τροφές ξεχωρίζουν σε περίπτωση που έχετε κρυολόγημα:

Πείτε "ναι" στα περισσότερα υγρά
Ο οργανισμός χρειάζεται να είναι καλά ενυδατωμένος για να καταπολεμήσει την οποιαδήποτε ασθένεια, ακόμα και το απλό κρυολόγημα. Το νερό είναι συνήθως ο πιο απλός τρόπος να το πετύχετε αυτό, αλλά μπορείτε να επιλέξετε και ροφήματα τσαγιού που περιέχει και πολλά αντιοξειδωτικά συστατικά που θα ενισχύσουν το ανοσοποιητικό σας σύστημα. Τα πολλά υγρά στον οργανισμό θα σας βοηθήσουν επίσης με το βούλωμα της μύτης, αφού θα κάνουν τις βλεννώδεις εκκρίσεις περισσότερο υγρές και θα μπορείτε να αποσυμφορήστε την ρινική οδό ευκολότερα φυσώντας τη μύτη σας. Επίσης, το ζεστό τσάι θα ανακουφίσει τον πονόλαιμο που πιθανώς έχετε.

Διαβάστε περισσότερα στο onmed.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved