Φτιάξε μόνη σου κρέμα απολέπισης και ενυδάτωσης για σκασμένες φτέρνες!

Μπορεί το καλοκαίρι να τελείωσε αλλά το μόνιμο πρόβλημα των σκασμένων ποδιών δεν τελειώνει ποτέ. Κοψίματα, ραγάδες και αντιαισθητικά σημάδια είναι ότι χειρότερο για μια γυναίκα. Και όσο φοράμε ακόμα σαγιονάρες το πρόβλημα δεν είναι μόνο εμφανές αλλά χειροτερεύει.

Φτιάξε μόνη σου κρέμα απολέπισης και ενυδάτωσης για σκασμένες φτέρνες!

Στο εμπόριο υπάρχουν κρέμες για όλες τις περιπτώσεις, άλλες για σκασίματα, άλλες για πιο βαθειά σημάδια, άλλες για πιλινγκ και άλλες για ενυδάτωση. Στην πραγματικότητα η λύση είναι πιο απλή. Αφιερώστε κάθε δύο με τρεις μέρες μισή ώρα στον εαυτό σας -και κυρίως στα πόδια σας- και το αποτέλεσμα θα σας δικαιώσει.

Βήμα 1ο:
Το πιο σημαντικό κομμάτι της διαδικασίας είναι η απολέπιση της περιοχής. Ειδικά όταν οι φτέρνες είναι πολύ σκασμένες και το δέρμα έχει υποχωρήσει σε κάποια σημεία χρειάζεται αρκετή επιμονή σε αυτό το βήμα. Βάλτε σε ένα μπωλ ίση ποσότητα ελαιόλαδου και ζάχαρης. Ανακατέψτε καλά μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα. Ξεκινήστε να κάνετε με αυτό απολέπιση δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στις πληγωμένες περιοχές. Αν η κατάσταση είναι προχωρημένη μπορεί να χρειαστείτε αρκετή ώρα αλλά το αποτέλεσμα θα σας δικαιώση. Για να μην χρειαστείτε όμως και άλλη τόση ώρα να καθαρίζετε προτιμήστε την μπανιέρα και φορέστε ειδικά γάντια χεριών.

Βήμα 2ο:
Γεμίστε μια λεκάνη με χλιαρό νερό, ρίξτε μέσα ένα κουταλάκι μαγειρική σόδα και ανακατέψτε. Βυθίστε τα πόδια για τουλάχιστον 20 λεπτά -αφού έχετε ξεπλύνει καλά το προηγούμενο μείγμα. Είναι το πιο ευχάριστο βήμα και θα κάνει και καλό σε τυχόν πρηξίματα.

Βήμα 3ο:
Πάρτε μια ελαφρόπετρα ή την ειδική λαβή για το τρίψιμο των φτερνών και ξεκινήστε δουλειά. Το πιο πιθανό είναι μετά το ποδόλουτρο τα νεκρά κύτταρα θα αφαιρούνται εύκολα και το πόδι σας θα μείνει λείο και μαλακό σε λίγο χρόνο. Ωστόσο επιμείνετε για όσο χρειαστεί.

Βήμα 4ο:
Ανακατέψτε βαζελίνη με χυμό λεμονιού μέχρι να γίνει μια ρευστή κρέμα και απλώστε τη στις φτέρνες σας. Φορέστε μάλλινες κάλτσες ή τυλίξτε τα πόδια σας με διάφανη μεμβράνη. Μείνετε έτσι για όσο περισσότερο αντέχετε. Και μετά θα είστε έτοιμες για χάδια!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved