Σκασμένα χείλη μέσα στο καλοκαίρι; Μάθετε πώς να τα περιποιηθείτε

Μπορεί να έχει επικρατήσει η άποψη ότι τα σκασμένα χείλη αποτελούν ένα πρόβλημα που κάνει την εμφάνισή του το χειμώνα, ωστόσο αποδεικνύεται ότι στην πραγματικότητα μπορεί να μας ταλαιπωρήσει καθόλη τη διάρκεια του χρόνου.

Σκασμένα χείλη μέσα στο καλοκαίρι; Μάθετε πώς να τα περιποιηθείτε

Η αλήθεια είναι ότι το χειμώνα τα χείλη μας υποφέρουν λόγω κρύου και ξηρότητας της περιοχής. Και το καλοκαίρι όμως ταλαιπωρούνται λόγω της υπερβολικής έκθεσης στον ήλιο και της αφυδάτωσης.

Για την καταπολέμηση του προβλήματος υπάρχουν αρκετές λύσεις και εμείς ξεκινάμε από την πιο βασική: Την αύξηση της υγρασίας στους χώρους που περνάμε τις περισσότερες ώρες της ημέρας μας. Τόσο στο σπίτι, όσο και στο χώρο εργασίας μας, είναι χρήσιμο να χρησιμοποιούμε υγραντήρες, έτσι ώστε να αναπληρώνεται η απαραίτητη υγρασία.

Έπειτα, οι ειδικοί συνιστούν να αποφεύγουμε να υγραίνουμε τα χείλια με τη γλώσσα μας γιατί όταν το σάλιο στεγνώσει θα υποφέρουμε περισσότερο.

Για την τοπική φροντίδα της περιοχής προτείνεται η χρήση κάποιου ειδικού προϊόντος, όπως π.χ. αλοιφής ή κραγιόν. Μάλιστα, αυτά τα προϊόντα που έχουν βάση τη βαζελίνη ή το βούτυρο-κακάο θεωρούνται ιδιαίτερα ευεργετικά. Επιπλέον, καταπραϋντική δράση υποστηρίζεται ότι έχει η αλόη, το μέλι, τα εκχυλίσματα κινέζικης γλυκόριζας και η πανθενόλη.

Ιδιαίτερα για τους καλοκαιρινούς μήνες, απαραίτητη κρίνεται η χρήση αντιηλιακών προϊόντων ιδιαίτερα σχεδιασμένων για τη φροντίδα της συγκεκριμένη περιοχής.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved