«Eίχε δίκιο τελικά»! Τέσσερις μύθοι της... γιαγιάς που οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι είναι αλήθειες!

Αρκετές φορές έχουμε ακούσει πράγματα σοφά από το στόμα της γιαγιάς μας, που η επιστήμη θεωρεί ότι επρόκειτο για μύθους.

«Eίχε δίκιο τελικά»! Τέσσερις μύθοι της... γιαγιάς που οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι είναι αλήθειες!

Τώρα όμως φαίνεται ότι συμφωνεί απόλυτα με 4 μύθους που παλαιότερα διαφωνούσε! Ποιοι είναι αυτοί;

1ος μύθος: Οι ηλικιωμένοι μπορούν να προβλέψουν τον καιρό.

Έχουμε ακούσει πολλές φορές ότι οι πιο μεγάλοι σε ηλικία άνθρωποι όταν επρόκειτο να αλλάξει ο καιρός, μία ημέρα ή δύο πριν, διαμαρτύρονται για πόνο στα οστά τους. Αυτό το συνδέουν με την αλλαγή του καιρού, καθώς πυκνά συχνά ακούμε από το στόμα της γιαγιάς: «Πονάνε τα κόκαλά μου. Θα βρέξει αύριο»
Κι όμως. Οι ηλικιωμένοι φαίνεται ότι έχουν την 6η αίσθηση! Οι επιστήμονες έχουν ανακαλύψει ότι οι άνθρωποι αυτών των ηλικιών, μπορούν να προβλέψουν τον καιρό!

2ος μύθος: Όταν έχουμε ένα πρόβλημα, αυτό που βοηθάει πολύ στην επίλυσή του είναι ο ύπνος.

Πολλές φορές έχει τύχει όταν έχουμε ένα σοβαρό πρόβλημα στην εργασία μας ή στα προσωπικά μας, να ακούμε από το στόμα των μεγαλυτέρων το εξής: «Κοιμήσου για να ηρεμήσεις και από αύριο θα σκεφθείς καλύτερα με καθαρό μυαλό».

Κι όμως μπορεί εσείς να γελάτε με αυτό, οι επιστήμονες όμως απέδειξαν μετά από έρευνες, ότι η επίλυση ενός προβλήματος μπορεί να βρεθεί μετά από τον ύπνο! Σε μία πρόσφατη μελέτη που είχε γίνει, οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Λάνκαστερ, χώρισαν σε τρεις κατηγορίες, τις ομάδες που συμμετείχαν κι αντιμετώπιζαν προβλήματα. Στην πρώτη όσοι συμμετείχαν, κοιμήθηκαν μόλις τους ανακοινώθηκε ένα πρόβλημα, στη δεύτερη έμειναν ξύπνιοι προκειμένου να βρουν σε ένα χρονικό διάστημα τη λύση του και στην τρίτη δόθηκε η εντολή να το επιλύσουν αμέσως. Αυτοί που έδωσαν την καλύτερη λύση, ήταν οι συμμετέχοντες της πρώτης ομάδας.

30ς μύθος: Οι πολλές μπανάνες λίγο πριν μείνετε έγκυος, αυξάνουν τις πιθανότητες να γεννήσετε αγόρι!

Πόσο ρόλο παίζει η διατροφή στο...φύλο του μωρού; Μεγάλο απ' ότι διαβάζουμε! Υπήρχε παλιά ο μύθος ότι αν μία γυναίκα τρώει πολλές μπανάνες λίγες ημέρες πριν συλλάβει, τότε έχει μεγάλες πιθανότητες να γεννήσει αγοράκι! Μπορεί αυτό να ακούγεται εξωφρενικό, οι επιστήμονες όμως, μετά από διάφορες μελέτες που έκαναν, το πιστοποίησαν! Σύμφωνα μάλιστα με την έρευνα του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, στην οποία συμμετείχαν 740 γυναίκες, διαπιστώθηκε ότι όσες κατανάλωναν περισσότερες μπανάνες τις μέρες πριν συλλάβουν, είχαν μεγαλύτερες πιθανότητες να γεννήσουν γιους!

4ος μύθος: Οι καούρες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης οφείλονται στα πολλά μαλλιά του εμβρύου!

Από πολύ παλιά επικρατεί ο μύθος, πως η γυναίκα που έχει καούρες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της, θα γεννήσει παιδί με πολλά μαλλιά. Παλαιότερα οι επιστήμονες δε δέχονταν κάτι τέτοιο. Τώρα όμως τα πράγματα άλλαξαν κι ο πιο διαδεδομένος μύθος, είναι αλήθεια με υπογραφή της επιστήμης! Αυτό τουλάχιστον απέδειξε η τελευταία έρευνα του Πανεπιστημίου Johns Hopkins, στην οποία συμμετείχαν 64 έγκυες γυναίκες.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved