Αξίζει να πας με το μωρό στο μουσείο; Η απάντηση είναι «Ναι»

Με το μωρό στο Παιδικό Μουσείο!

Μαργαρίτα Νικολάου
Αξίζει να πας με το μωρό στο μουσείο; Η απάντηση είναι «Ναι»
Bigstock

Αν ψάχνετε να βρείτε πού να πάτε με τα μωρά σας μια βόλτα, εκτός από τα πάρκα και τις παιδικές χαρές, σας έχουμε τον καλύτερο προορισμό. Το Παιδικό Μουσείο Αθηνών.

Μπορεί να πιστεύετε ότι το παιδί σας είναι αρκετά μικρό σε ηλικία για να απολαύσει τα εκθέματα, όμως το μουσείο είναι ένας από τους καλύτερους προορισμούς που μπορείτε να πάτε με το μωρό σας.

Μην πιστεύετε ότι η ηλικία του δεν θα του επιτρέψει να διασκεδάσει. Για την ακρίβεια θα έχει πολλά ερεθίσματα που θα το κάνει να περάσει υπέροχα, θα ενισχυθεί η λεκτική επικοινωνία, η κίνηση και η ακουστική αντίληψη και στο τέλος θα φύγει έχοντας ζήσει καινούριες και διαφορετικές εμπειρίες, από αυτές που περνά στο σπίτι ή το πάρκο.

paidiko-mouseio-programmagia-mora.jpg

Σε ποιο μουσείο να πάω με το μωρό μου;

Στο Ελληνικό Παιδικό Μουσείο από τις 9 Φεβρουαρίου έως και τις 9 Μαρτίου, η ομάδα KidIn the Field θα βρίσκεται στο έκθεμα «Παιχνιδότοπος» και θα περιμένει τα μωρά για να παίξουν παρέα. Και όταν λέμε μωρά, εννοούμε βρέφη ηλικιών 3-12 μηνών. Ναι, ναι, καλά διαβάζετε.

Με τη βοήθεια της ομάδας KidIn the Field θα γνωρίσετε τις συλλογές του Ελληνικού Παιδικού Μουσείου και θα ανακαλύψετε τρόπους με τους οποίους μπορείτε να αξιοποιείτε αντικείμενα στο παιχνίδι σας με τα πολύ μικρά μωρά και να διασκεδάζετε παρέα.

Ποια είναι η ομάδα KidIn the Field;

Το KidIn the Field δημιουργήθηκε με στόχο να ενισχύσει τα περιβάλλοντα στα οποία εμπλέκονται παιδιά 0-6 ετών, προσεγγίζοντας εκπαιδευτικά τους ενήλικες που αλληλεπιδρούν με αυτά και εστιάζοντας στην ενδυνάμωση και ευαισθητοποίησή τους σε ζητήματα αγωγής, ανάπτυξης και φροντίδας του παιδιού.

Αποτελείται από 5 άτομα διαφορετικά προς την ιδιότητα, την εμπειρία και τη συνεισφορά, ίδια όμως ως προς το πάθος, την όρεξη και τη διάθεση να δημιουργήσουν κάτι νέο, καινοτόμο, να υποστηρίξουν ο ένας τον άλλο και να οραματιστούν μια αλλαγή. Δύο παιδαγωγοί στηρίζουν την ομάδα ως προς το περιεχόμενο και τη δράση, ένας οικονομολόγος με την εμπειρία και τις γνώσεις του στον τομέα των επιχειρήσεων και των λογιστικών, ένας πολιτικός επιστήμονας με την διορατικότητα και την διευρυμένη προσέγγιση της κοινωνίας και μια διοικητική υπάλληλος με πολυετή εμπειρία σε ζητήματα οργάνωσης και διάθεση για στροφή σε ανθρωπιστικά θέματα σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο.

Έμπνευση για την ομάδα KidIn the Field αποτέλεσαν οι πολυποίκιλες εμπειρίες της με παιδιά σε δράσεις τυπικής και μη τυπικής εκπαίδευσης τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό και οι ανάγκες της σύγχρονης οικογένειας, όπως αυτές εκφράζονται από τους ίδιους τους γονείς με τους οποίους έρχεται η ομάδα αυτή σε επαφή.

Το πρόγραμμα του Παιδικού Μουσείου αναλυτικά

mouseio-paidiko-programma-gia-mora.jpg
  • Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2024 και ώρες 16:00 -17:00

Συλλογή μαλακών αντικείμενων - Εξερευνούμε τη συλλογή με μαλακά αντικείμενα του Ελληνικού Παιδικού Μουσείου. Τι μπορούμε να κάνουμε με αυτά; Πώς μοιάζουν όταν τα ακουμπάμε πάνω μας; Ποιες ιστορίες μπορούμε να φτιάξουμε; Ενισχύοντας τη λεκτική επικοινωνία!

  • Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2024 και ώρες 16:00 -17:00

Συλλογή από Μπάλες - Μπάλες μεγάλες, μπάλες μικρές. Αξιοποιούμε τη συλλογή από μπάλες για να ενισχύσουμε την κίνηση. Προσκαλούμε σε ένα παιχνίδι με όλο το σώμα!

  • Σάββατο 2 Μαρτίου 2024 και ώρες 10:30 -11:30

Συλλογή αντικειμένων που παράγουν ήχους - Τι ρόλο έχει ο ήχος στο παιχνίδι μας με το μωρό; Πώς μπορούμε να ενισχύσουμε την ακουστική αντίληψη; Εξερευνούμε αντικείμενα από τις συλλογές του Ελληνικού Παιδικού Μουσείου που παράγουν ήχους. Πώς σας ακούγεται αυτό;

  • Σάββατο 9 Μαρτίου 2024 και ώρες 10:30 -11:30

Συλλογή αντικειμένων με ένα Χρώμα - Δες! Χρώματα ένα σωρό παντού γύρω μας! Πώς θα σου φαινόταν να παίζαμε με ένα μονάχα χρώμα; Μια πρόταση για να φτιάξετε τη δική σας συλλογή στο σπίτι.

Επιπλέον πληροφορίες που πρέπει να γνωρίζετε

mouseio-gi-amora.jpg
  • Σε κάθε συνάντηση μπορεί να συμμετέχει 1 ενήλικας και 1 παιδί.
  • Η οικονομική συμμετοχή για κάθε ζευγάρι συμμετεχόντων ανέρχεται στο ποσό των 20,00€ και 18,00€ αν πρόκειται για αδέλφια & ενισχύει τους σκοπούς του ΕΠΜ
  • Μέγιστος αριθμός συμμετοχών: 8 ζευγάρια ενηλίκων και παιδιών (16 άτομα)
  • Πληροφορίες-δηλώσεις συμμετοχής: 2103312995 (Τρίτη-Παρασκευή 9πμ - 3μμ)
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved